Ananas- & päronpaj

Hej på er igen. 

Det blev ingen äppelpaj för någon hade ätit upp äpplena här hemma.. Jag orkade verkligen inte gå ner och handla så jag fick ta vad kylskåpet erbjöd. Jag bakade istället en ananas- & päron paj. 

Ananas- & päronpaj

4 personer

Hej på er igen. 

Det blev ingen äppelpaj för någon hade ätit upp äpplena här hemma.. Jag orkade verkligen inte gå ner och handla så jag fick ta vad kylskåpet erbjöd. Jag bakade istället en ananas- & päron paj. 

Ananas- & päronpaj

4 personer

2 st päron

1 st färsk ananas

1 msk ekologisk honung

1 msk smör


Smuldeg:

1,5 dl mandelmjöl

1,5 dl hasselnötsmjöl

0,5 dl kokosflingor

75 gram rumsvarmt smör

2 msk honung


Kokosfluff:

1 paket/burk krämig kokosmjölk

1 kryddmått vaniljpulver.

Skala päronen och ananasen. Skiva frukterna i mindre bitar och stek dem i en stekpanna med houngen & smöret i cirka 3 minuter. Frukten skall ej bli mjuk bara ifrån ge sig lite vätska som du häller av. Lägg sedan frukten i en pajform.

Blanda smöret med dem andra ingredienserna i en assistent eller med händerna, smula degen över frukten och grädda pajen i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Pajen är klar när den är gyllenbrun. 

Till Pajen serverade jag kokosmjölk som jag vispade lite fluffig med en elvisp. Jag la sedan i lite vaniljpulver. 

 Här kommer en bild på pajen när den är ogräddad. Det kommer en till bild senare tillsammnas med kokosfluffet, så håll ut;) 

sites/default/files/image_18.jpg

See you!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer