Lättlagad Beefwook

Hej fina ni.

Hej fina ni.

Herregud va tiden rusar fram, redan onsdag och det enda jag gör är att jobba, laga mat & träna känns det som. Från och med nästa vecka skall jag börja med att hitta på lite spontana roliga saker på veckodagarna. Men ofta så är man så sjukt trött efter jobbet och den lilla energin som finns kvar går just åt till att träna & att laga mat, vilket jag älskar i och för sig men ändå. Jag får helt enkelt fortsätta att be till Gud att dygnet skall utökas med 3 timmar.

Vädret fortsätter att leverera och det känns som att sommaren har återvänt till oss. Idag tänkte jag bara va hemma å pyssla lite, men kunde inte låta bli att följa med Johan ut på en löptur. Ikväll lagade jag en koreansk inspirerad rätt. Det blev en lövbiffswook. Receptet kommer här:

Beefwook

500 gram lövbiff

1/2 dl soya

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

Salt & peppar

1 mk sambal oelek

2 morötter

1 paket med sockerärtor

1 zucchini

1/2 påse med bladspenat

1 st lime

2 msk sesamfrön

1 dl hackade cashewnötter

Börja med att lägga lövbiffen i en plastpåse. Pressa i vitlöken, häll i soyan, olivoljan och krydda med salt & peppar efter smak. Strimla sedan morötter, sockerärtor och zucchinin. Strimla sedan lövbiffen och stek den i olja & smör. När lövbiffen börjar bli genomstekt häll på sesamfrön, sambal oelek och lägg i det strimlade grönsakerna. Vänd runt wooken och smaksätt med salt & peppar.  Grönsakerna skall ej bli mjuka, så när köttet är helt genomstekt så ta bort stekpannan från platten och häll upp wooken på ett stort serveringsfat. Blanda nu i bladspenaten, nötterna och pressa över lime. Till wooken serverade jag soya som jag blandade med steviasötad ketchup. 

sites/default/files/image_17.jpg

Må gott fina ni!
Kram
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer