Godkväll på er.
Godkväll på er.
Hoppas att tisdagen har erbjudit er en fantastisk dag. Direkt efter jobbet idag, (hör & häpna) följde jag och Karro med våra pojkvänner för att spela tennis. Vissa stunder gick det riktigt bra och andra riktigt dåligt. Kanske fler bollar utanför än innanför plan men va tusan gör det? Jag är mycket stolt över vår insats!! Ikväll var jag sugen på färsk fisk och självklart fick jag min vilja igenom;) Gjorde en panerad torsk på hassel- & mandelmjöl. För er som inte tål hasselnötsmjöl så kan ni byta ut det mot bara mandelmjöl. Har ni några andra frågor är det bara att fråga på:)
Panerad torsk, blomkålsmos & pepparrotsmajonäs.
Pepparrotsmajonäs
1 ägg (både äggvita & äggulan)
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinvinsvinäger
1,5 dl olja, antingen rapsolja eller olivolja, men tänk på att välja en mild variant.
salt & peppar
Pepparrot efter smak.
Börja med majonnäsen. Lägg alla ingredienser i en hög behållare (som stavmixern får plats i) och mixa tills majonnäsen blir helt slät och fast. Skulle majonnäsen vara lite rinning så tillsätt lite mer olja. Ställ majonäsen i kylen medan nu gör resterande av maten.
Panerad torsk
700 gram torskfilé
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
Salt & Peppar
2 ägg
Smör & olja till stekning
Börja med att rensa torskfilén från ben och salta och peppra sedan fisken. Vispa sen äggen i en skål. Blanda hasselnötsmjölet och mandelmjölet i en annan skål och panera fisken. (Doppa först fisken i äggen och sen i mjölet. Stek sedan fisken i olja & smör på medelvärme cirka 3-5 minuter på varje sida. (om du har lite tunnar filéer räcker det med 1-2 minuter på varje sida). Att steka i både olja & smör ger ett värmetåligare stekfett.
Blomkålsmos
1 helt blomkålshuvud
50 gram smör
1 kryddmått muskot
1 kryddmått vitpeppar
Salt efter smak
Skölj och dela blomkålshuvudet i mindre bitar. Lägg sedan blomkålen i en gryta med vatten & salt, koka tills blomkålen börjar bli mjuk, cirka 15 minuter. Häll sedan av vattnet och mixa blomkålen med en stavmixer. Klicka i smöret och krydda tills du är nöjd med smaken.
Till maten serverade jag snabbkokta morötter, strimlade sockerärtor, små tärningar av mango & handskalade räkor. Vill man kan man även pressa över citron på fisken. Vill du ha andra tillbehör till, så låt bara fantasin flöda 🙂
Ha en mysig kväll & ta hand om varandra.
Kramar