Tacofyllda paprikor

Hejhopp.

Hejhopp.

Hoppas att Er helg har varit lika bra som min. Kanske blev något glas vin för mycket i lördags och det fick man sota för igår, till och med lite idag. Men efter en löprunda efter jobbet känner man sig genast mycket fräschare. Idag kände jag inte för att stå och exprimentera så mycket i köket så jag körde på ett snabbt och säkert kort; köttfräsfyllda paprikor. 

Tacofyllda paprikor för 4 personer:

4 st (helst ekologiska) paprikor

600 g nötfärs

1 st påse ekologisk tacokrydda

1 burk green chili (kan skippas om man inte vill ha så starkt)

1 gullök.

1 påse riven pecorino (fårost är okej om man inte kör på jättestrikt paleo) 

Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikorna och ställ dem i en ugnssäkerform. Stek köttfärsen tillsammans med löken och green chilli. Krydda sedan med tacokryddan och tillsätt eventuellt salt & peppar. Fyll sedan paprikorna och strö över fårosten och sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter. 


Till dem fyllda paprikorna serverade jag en hemmagjord guacamole och en fräsch ananassallad. Du kan även servera tacosås till. 

Ananassallad:

1/2 ananas

1 salladslök

1/2 lime

1 burk körsbärstomater

Locken av paprikorna

Skär alla grönsaker i ganska små bitar och pressa över limen. 


Guacamole

2 avocado

1 vitlöksklyfta

Paprikapulver

Salt & peppar

Mosa avocadon, pressa i vitlöken och krydda tills du är nöjd med smaken. 


sites/default/files/image_14.jpg

Ni får ursäkta dom dåliga bilderna, tar kort med mobilen tills jag har bestämt om det blir ett köp av en ny kamera. Har någon något tips?

 Nu skall jag tända lite ljus och titta på idol. Ha en mysig kväll. 

Kram

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer