Morotsbröd

Godkväll. Jag trodde att de sista sommardagarna var passerade för längesedan men icke, vilket fantastiskt väder västkusten bjuder på. Idag var tanken att bara vara hemma och mysa, men jag kunde inte låta bli att ta en löprunda längs med havet i detta fantastiska väder. Ikväll blev det äggmackor med citronmajonäs och en kopp varm te till kvällsmat. Jag var nyfiken på att exprimentera fram ett saftigt bröd, och jag lyckades!! Här kommer receptet:

Godkväll. Jag trodde att de sista sommardagarna var passerade för längesedan men icke, vilket fantastiskt väder västkusten bjuder på. Idag var tanken att bara vara hemma och mysa, men jag kunde inte låta bli att ta en löprunda längs med havet i detta fantastiska väder. Ikväll blev det äggmackor med citronmajonäs och en kopp varm te till kvällsmat. Jag var nyfiken på att exprimentera fram ett saftigt bröd, och jag lyckades!! Här kommer receptet:

Morotsbröd. ca 10 st.

1 dl kokosmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
4 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
2 stor finriven morot
1 tsk salt
4 äggvitor
2 msk vatten

2 tsk bakpulver (Skall uteslutas om man äter jättestrikt paleo)

Finriv morötterna och vispa äggvitorna till hårt vitt skum. Vända sedan ner alla ingridienserna i bunken med äggvitorna och rör ihop. Klicka sedan ut degen i medelstora bollar på bakplåtspapper på en plåt. Platta till dem och pensla med ägg och strö över lite sesamfrön.  Grädda dem sedan i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter tills dem fått lite fin gyllenbrun färg. 

För er som är nötallergiker som min underbara vän Ebba;), så kan man byta ut hasselnötsmjölet mot mandelmjöl och om man inte tål det kan man även använda sig utav bara kokosmjöl. 

sites/default/files/image_12.jpg

Glömde att berätta att jag kammade hem första vinsten på vinlotteriet på jobbet idag. Tror alla arbetskamrater tyckte att det var rättvist, speciellt Rikard!! 

Håll i hatten, imorgon är det fredag! 

Kram

No Comments Yet

Comments are closed