Stekt fläsk & sötpotatisrårakor!

Hej på er. 

Då var det redan torsdag imorgon igen, det är helt sjukt vad tiden springer iväg. Idag har jag jobbat till 17, för Er som inte vet vart jag jobbar med så jobbar jag som handläggare på ett företag som heter arvato. Jag trivs jättebra på min arbetsplats men tyvärr är det inte så mycket matlagning mer än att värma matlådan 😉

Hej på er. 

Då var det redan torsdag imorgon igen, det är helt sjukt vad tiden springer iväg. Idag har jag jobbat till 17, för Er som inte vet vart jag jobbar med så jobbar jag som handläggare på ett företag som heter arvato. Jag trivs jättebra på min arbetsplats men tyvärr är det inte så mycket matlagning mer än att värma matlådan 😉

Idag efter jobbet var jag ute och sprang en runda med min fina vän Karolin, alltid så skönt att träna tillsammans med dig!!

Idag hade jag lite beslutsångest om vad jag skulle laga till middag, men tillslut blev det:

Rårakor, stekt fläsk och egen lingonsylt. Receptet kommer här:

4 personer.

1 stor sötpotatis

2-3 stora morötter

1/2 äpple

2 ägg

salt & peppar

Smör/olja


2 dl lingon

1/2 äpple

1 tsk houng

1 tsk chiafrön


ca 800 gram sidfläsk

salt & peppar


1.Börja med att riva sötpotatisen, äpple & morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Krama sedan ur vattnet från blandningen. Knäck i äggen, salta & peppra, rör sedan om och ställ åt sidan.

2.Nu är det dags för lingonsylten. Börja med att riva/finhacka äppelhalvan och lägg i det i en kastrull. Häll sedan på lingonen och houngen och låt det stå och koka ihop på medelvärme. När den börjar tjockna till så häll i chiafröna, dra bort från plattan och låt stå kallt. 

3. Då var det fläsktime. Sätt ungen på 125 grader (där du kan varmhålla fläsket när du sen steker rårakorna). Stek fläsket på hög värme i en stekpanna tills det fått mycket färg. Salta & peppra! Lägg fläsket i en ugnssäker form och ta fram rårakssmeten. Stek rårakorna på medelvärme i smör & olja. Smeten skall räcka till ungefär 10 st små rårakor, du kan självklart göra större men det är mycket lättare att vända dem om du gör små 🙂 Rårakorna är klara när det är gyllenbruna på båda sidor.

Jag serverade strimlade sockerärtor till maten, Smaklig måltid!

sites/default/files/image_9.jpg

Stor Kram

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer