Hejhopp!
Denna dagen har bara flugit förbi. Från det att jag kom hem tills nu har jag fixat och donat här hemma. Middagen idag blev lövbiff, ugnsrostade rotfrukter & hemmagjord bearnaisesås. Receptet kommer här:
Bearnaisesås:
200 g smör
Hejhopp!
Denna dagen har bara flugit förbi. Från det att jag kom hem tills nu har jag fixat och donat här hemma. Middagen idag blev lövbiff, ugnsrostade rotfrukter & hemmagjord bearnaisesås. Receptet kommer här:
Bearnaisesås:
200 g smör
1 tsk kalvfond
4 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk dragon
1 msk färsk persilja
salt & peppar efter smak
paprikapulver & cayennepeppar.
Smält smöret på svag värme. Vispa ägggulorna, fonden, vinägern, dragonen & den hackade persiljan på svag värme i en annan kastrull och vispa tills blandningen tjocknar. När smöret är helt smält så häll i det droppvis i äggulebladningen och vispa för fullt. Smaksätt sedan din bearnaiesås med salt, peppar, cayenne & paprikapulver.
Stekt lövbiff
500 gram lövbiff
1/2 dl soya
2 msk olivolja
1 pressad vitlök
Salt & peppar
Lägg lövbiffen i en plastpåse och lägg i alla ingridienser och låt den ligga där i några minuter. Stek sedan lövbiffen i en het panna cirka 15-30 sekunder på varje sida.
Rotfrukter:
6 st morötter
1/2 kålrabbi
1 stor palsternacka.
Olivolja
Salt & peppar
Skala och skär rotfrukterna i avlånga stänger, lägg dem i en ugnssäker form, ringla över olivoljan och krydda med salt & peppar.
Ha en fin tisdagkväl.
Kramar