Paleo Frida

Lövbiff, ugnsrostade rotfrukter & hemmagjord bearnaisesås!

Hejhopp!

Denna dagen har bara flugit förbi. Från det att jag kom hem tills nu har jag fixat och donat här hemma. Middagen idag blev lövbiff, ugnsrostade rotfrukter & hemmagjord bearnaisesås. Receptet kommer här:

Bearnaisesås:

200 g  smör

Hejhopp!

Denna dagen har bara flugit förbi. Från det att jag kom hem tills nu har jag fixat och donat här hemma. Middagen idag blev lövbiff, ugnsrostade rotfrukter & hemmagjord bearnaisesås. Receptet kommer här:

Bearnaisesås:

200 g  smör

1 tsk kalvfond

4 äggulor

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk dragon

1 msk färsk persilja

salt & peppar efter smak

paprikapulver & cayennepeppar. 

Smält smöret på svag värme. Vispa ägggulorna, fonden, vinägern, dragonen & den hackade persiljan på svag värme i en annan kastrull och vispa tills blandningen tjocknar. När smöret är helt smält så häll i det droppvis i äggulebladningen och vispa för fullt. Smaksätt sedan din bearnaiesås med salt, peppar, cayenne & paprikapulver. 

Stekt lövbiff

500 gram lövbiff

1/2 dl soya

2 msk olivolja

1 pressad vitlök 

Salt & peppar

Lägg lövbiffen i en plastpåse och lägg i alla ingridienser och låt den ligga där i några minuter. Stek sedan lövbiffen i en het panna cirka 15-30 sekunder på varje sida. 

Rotfrukter:

6 st morötter

1/2 kålrabbi

1 stor palsternacka.

Olivolja

Salt & peppar

Skala och skär rotfrukterna i avlånga stänger, lägg dem i en ugnssäker form, ringla över olivoljan och krydda med salt & peppar. 

 

sites/default/files/image_8.jpg

Ha en fin tisdagkväl. 

Kramar

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer