American style

Hej hopp!

Idag har jag jobbat till 17.00, hunnit vara på ett cirkelpass på friskis med Karro och nu har jag å Johan precis avnjutit kvällsmaten tillsammans. 
Ikväll blev det en amerikanskinspirerad rätt, sötpotatispommes, kycklingklubba, apelsinmajonäs och till det en fräsch sallad.
Receptet kommer nedan: 

Hej hopp!

Idag har jag jobbat till 17.00, hunnit vara på ett cirkelpass på friskis med Karro och nu har jag å Johan precis avnjutit kvällsmaten tillsammans. 
Ikväll blev det en amerikanskinspirerad rätt, sötpotatispommes, kycklingklubba, apelsinmajonäs och till det en fräsch sallad.
Receptet kommer nedan: 

sites/default/files/1408648618509.jpg

För 4 personer: 

Kycklingklubbor
4 st råa kycklingklubbor.
2 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
Salt & peppar
1 st vitlöksklyfta
Salt & peppar
1/2 dl olivolja
1/2 dl soya
2 msk honung.


Apelsinmajonäs 

1 msk pressad apelsin
1 ägg (både äggvita & äggulan)
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinvinsvinäger
1,5 dl olja, antingen rapsolja eller olivolja, men tänk på att välja en mild variant. 
salt & peppar

Sötpotatispommesfrites
2 st sötpotatisar
2 tsk paprikapulver
salt

Så här gör du:
1. Börja med att blanda c
ayennepeppar, salt, peppar, vitlök, olivolja, honung & soya i en bunke. Lägg kycklingklubborna i en påse och häll i marinaden på och låt dem gotta till sig lite i kylen (ju längre desto godare).
2. Nu är det dags för majonnäsen. Lägg alla ingredienser i en hög behållare (som stavmixern får plats i) och mixa tills majonnäsen blir helt slät och fast. Skulle majonnäsen vara lite rinning så tillsätt lite mer olja. 
3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäkerform, krydda med lite salt & peppar och sätt in i ugnen på 200 grader. 
Jag använder mig alltid utav en termometer när jag tillagar mat i ugnen för att uppnå bästa resultat. Kyckling med ben skall uppnå en temeratur på 78-80 grader för att den inte skall vara röd närmast benet.

4. Nu är det dags att ta tag i sötpotatisen.
Skala sötpotatisarna och strimla dem likt pommes frites. Jag friterade mina sötpotatispommes idag, men vill du kan du istället ugnsrosta dem i 200 grader i 35 minuter. 
Häll upp oljan i en kastrull (om du inte äger en fritös) och värm upp den till 160-180 grader. Lägg sedan i pommesen och fritera tills dem är gyllenbruna, ca 10 min. När du tycker att pommesen har tillräckligt med färg så ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda dem sedan med paprikapulver & salt. 

Till detta serverade jag en fräsch sallad gjord på blåbär, körsbärstomater & physalis. 

Smaklig måltid. 

Kram

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer