Oavsett funktionsnedsättning eller inte så kan vi träna tillsammans!

I höstas intervjuade jag en instruktör som jag ofta går för eftersom jag ville veta hur hon har upplevt det att börja instruera både mig och några kompisar till mig i stol det senaste året. Det blev en väldigt intressant, givande och inspirerande intervju som du kan läsa på Mittfunktionshinder.

I höstas intervjuade jag en instruktör som jag ofta går för eftersom jag ville veta hur hon har upplevt det att börja instruera både mig och några kompisar till mig i stol det senaste året. Det blev en väldigt intressant, givande och inspirerande intervju som du kan läsa på Mittfunktionshinder.
Under intervjun pratade vi om att det vore kul om ännu fler i stol kom till gymmet för att testa de olika gruppträningarna och vi pratade om att det vore så kul om fler fick upp ögonen för att det faktiskt fungerar.

Därför började jag efter intervjun mitt projekt att sprida budskapet om att alla kan träna tillsammans så länge man får jobba efter sina förutsättningar och att flera av de vanliga gruppträningarna fungerar även när man använder rullstol.

Jag tänkte att de passet som skulle fungera bäst när man sitter i stol och kanske har svårt att hoppa ner på golvet var Bodycombat. Därför började skriva massor om Bodycombat och om hur jag gör för att det ska fungera för mig och om hur jag modifierar vissa övningar.

Ungefär två månader efter att jag hade intervjuat instruktören skulle gymmet jag går på ha en prova på klass i Bodycombat och mitt mål var att försöka bjuda in så många som möjligt i stol till den kvällen för att testa.
Jag spred information om kvällen i alla möjliga grupper jag kunde komma på för personer med funktionsnedsättningar och jag skapade också ett evenemang där jag bjöd in folk till den här kvällen.

Jag och en kompis till mig som också sitter i stol som jag brukar köra Bodycombat med åkte också  till “Rullegruppen” här i Göteborg som är rullstolsträning för personer i rullstol. Vi åkte dit för att prata om Bodycombat och för att köra 30 minuter “Bodycombat inspirerad träning”. Vårt lilla pass blev väldigt uppskattat och många fick mer smak. 

En vecka efter att vi hade varit på Rullgreuppen var det dags för prova på kvällen och då slog vi rekord i antal personer i stol på en Bodycombatklass. Jag var faktiskt ganska nervös den kvällen och jag var orolig över att de som kom inte skulle tycka om det och att de inte skulle få ut något av det eller att det skulle vara för svårt att modifiera. Men vi var hela sju stycken i stol och alla tyckte det var jättekul och fick ut mycket av träningen!

Förra veckan hade gymmet en till prova på kväll med bl.a Bodycombat och då kom det ytterligare tre till personer i stol och även de gillade det mycket och var helt slut efter passet! Och igår var det dags för terminens andra Bodycombat pass och då var det ytterligare en kvinna i stol som kom för att testa och även hon gillade det och fick ut mycket passet och att hon sa att hon vill forsätta! Och jag är så himla glad över att så många i stol har testat och uppskattat att testa en gruppträning. Nästan alla har sagt att de inte haft en tanke på att det skulle fungera så bra som det faktiskt gjorde och därför blivit positivt överraskade.

Den här terminen har de också börjat köra Bodycombat på ett av de mest rullstolsvänliga gymmen av dem jag går på vilket känns välidigt kul!!

Alla kan träna tillsammans och det är okej att göra på sitt vis utifrån sina egna förutsättningar!

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer