När livet vänder och allt faller på plats

Innan jag började med Bodyjam i februari förra året så levde jag ett liv som jag inte riktigt mådde helt bra av. Mitt liv bestod nästan enbart av jobb och träning. Träningen hade en lite större plats i mitt liv än av som fungerar bäst för mig. Jag hann inte träffa kompisar eller min familj och jag hade inte tid att hitta något annat intresse än gymmet eftersom jag alltid var just på gymmet.
Jag mådde inte bra av det eftersom jag är en person som behöver stimulans och variation för att må bra och det hade jag inte då. När jag flyttade till Göteborg så var min tanke att hitta andra intressen också så att mitt liv inte bara skulle vara träning men jag hade inte lyckats med det.

Men så började jag med Bodyjam och det var precis vad jag behövde i mitt liv och jag kände att jag äntligen hade hittat ett intresse som jag verkligen mådde så himla bra. Visserligen på gymmet men det var på ett helt annat vis än annan träning. Jag kände mig både levande och närvarande av att ha vågat börja dansa och det var en underbar känsla.
Tack vare bodyjamen så vågade jag senare även börja spela teater och tack vare Bodyjamen så har jag sedan i höstat vågat dansa i en dansgrupp.

Då i februari förra året behövde jag Bodyjamen så himla mycket. Jag behövde den för att känna glädje och närvaro och för att få kontakt med mig själv och med min kropp. Jag var helt beroende av den då och hela våren. Då var Bodyjam det bästa jag visste och jag kunde inte tänka mig att leva utan den och om ett pass blev inställt så blev jag helt förstörd. Då behövde jag få köra Bodyjam tre gånger i veckan för att vara lugn och glad.

Sedan dess har jag trott att jag måste ha Bodyjam i mitt liv för att fungera och må bra och därför har jag fortsatt att gå på näst intill alla klasserna och jag har fått ångest om jag fått förhinder någon gång.

Men den senaste tiden har det slagit mig att jag nu lever precis det livet jag vill leva. Jag älskar mitt jobb och jag kan slappana av där och vara mer och mer mig själv. Jag har aktiv och varierad fritid. Jag har träffat fantastiska människor som jag kan vara mig själv med och som jag mår så bra av att umgås med.  Jag är så glad nu mer.  Jag blir dessutom bättre och bättre på att hitta en balans i livet.
Nu mer är jag inte heller ”avstängd” och jag kör inte bara på.

Detta har gjort att Bodyjamen inte längre har liga stor roll i mitt liv och det är så fantastiskt att jag inte längre behöver Bodyjamen för att känna att jag lever för nu lever jag på riktigt.

Jag lever mitt liv precis så som jag vill göra och det är en helt underbar känsla!

Saker och ting har hänt så fort så jag har knappt hunnit med. Men den här helgen har jag ägnat åt eftertanke och åt att försöka ta in allt som händer.

Jag har till och med kunnat koncentrera mig på att ligga och läsa i helgen vilket jag inte kunnat på säkert ett år.

Jag har också klarat av en Semlelunch för mig själv på ett café.

Efter semlan tog jag mig återingen till motionsstråket vid Härlandatjärn.

Förutom detta så har jag också haft det trevligt med besök.
Denna helgen har verkligen varit hälsosam inifrån och ut och i morse körde jag GRIT Cardio igen och det var en väldigt bra start på den här dagen också.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer

Sporthälsa