Kärlek till vitaminer, järn och naturläkemedel!

I maj förra året så var jag inte på topp psykiskt, jag hade ganska mycket oro, kände mig stressad och hade svårt att fokusera. Därför bestämde jag mig för att testa naturläkemedlet Rosenrot som ska vara bra vid lätt nedstämdhet, trötthet och oro. Jag trodde knappt det var sant men efter en vecka var alla mina symtom borta. Jag kunde göra en sak i taget, var mycket lugnare och den inre stress som jag känt länge försvann.

I maj förra året så var jag inte på topp psykiskt, jag hade ganska mycket oro, kände mig stressad och hade svårt att fokusera. Därför bestämde jag mig för att testa naturläkemedlet Rosenrot som ska vara bra vid lätt nedstämdhet, trötthet och oro. Jag trodde knappt det var sant men efter en vecka var alla mina symtom borta. Jag kunde göra en sak i taget, var mycket lugnare och den inre stress som jag känt länge försvann. Det var fantastiskt och delvis tack vare Rosenroten blev sommaren väldigt bra och jag hade ro att koncentrera mig på att skriva som jag hade haft svårt att fokusera på under lång tid.

Det som också gjorde sommaren väldigt bra var att jag fick möjlighet att vara ledig i sju veckor eftersom jag då var mellan två jobb. Men jag kände att Rosenroten verkligen hjälpte till. Under min ledighet hann jag varva ner mycket och jag kunde verkligen återhämta mig.
När det bara var någon vecka kvar tills jag skulle börja mitt nya jobb började jag bli orolig över att detta lugn och harmoniska tillstånd skulle bli sämre med alls stress de skulle innebära med nytt jobb. Den första tiden gick helt okej. Men ju längre in på hösten desto sämre mådde jag igen. Min oro och konstanta känsla av stress kom tillbaka, jag fick också värk i nacke, axlar, huvud och armar och jag fick svårare och svårare att sova. Inget av det som jag egentligen tyckte var roligt var roligt längre eftersom jag var så himla trött hela tiden och jag orkade inte mer än att jobba och träna. Egentligen orkade jag inte riktigt träna heller men jag gjorde det ändå fram till november.

I november kände jag dock att det inte fungerade att träna längre eftersom jag efter varje GRIT pass på lördag morgon inte orkade något mer den dagen. Efter att ha kört ett GRIT pass så behövde jag ligga i soffan i hela dagen eftersom jag var så slut. Om jag hade kört ett Bodycombat pass på kvällen så kunde jag inte somna eftersom kroppen var så speedad och uppe i varv samtidigt som jag kände mig sjuk efter varje pass.

Av en slump fick jag höra talas om Magnesiumbrist och jag kände att väldigt många av de symtomen stämde in på mig, därför började jag med Magnesium i november och då försvann flera av mina symtom, min värk försvann, min glädje började komma tillbaka, jag fick lite mer ork och min konstanta stress försvann en hel del, dessutom fick jag lättare att somna igen.

Men trots att jag mådde lite bättre av att börja med Magnesium så var jag fortfarande extremt trött och blev andfådd av ingenting och jag orkade fortfarande knappt träna. Därför gick jag och tog prover som visade på lågt HB och att mina järndepåer i mitt blod var slut. Därför började jag med järntabletter för några veckor sedan. Och nu efter att jag har börjat med dem järntabletter är som ny!! DET ÄR HELT UNDERBART! Jag har så mycket energi, jag mår så bra psykiskt, jag har orkat hela dagarna på jobbet, jag har orkat trots lite för lite sömn vissa nätter, jag är lugn, glad och harmonisk igen. Dessutom fungerar det alldeles utmärkt att träna igen!

Jag fattar ingenting men den här veckan har sett ut så här och jag har orkat hela veckan:
Fredag-söndag: Malmö hos en kompis
Måndag: Jobb + danslektion
Tisdag: Jobb + Bodyjam
Onsdag: Jobb + danslektion
Torsdag: Bodycombat
Fredag: Danslektion + jobb + 75 min Box efter jobbet
Lördag: Bodyjam + 50  års kalas
Söndag: Årets slappar dag men körde CX nu i kväll.

Nu kommer jag inte köra på som jag har gjort den här veckan i veckan som kommer eftersom jag då snart inte kommer ha någon energi kvar, men bara det att jag har kunnat det i veckan och fortfarande är pigg och glad idag är stort!

Med detta vill jag säga att om du inte mår på topp så kan det bero på en brist och när du tillsätter den så finns det stor chans att du kommer må bra igen. Det kan också ibland räcka med naturläkemedel om du till exempel känner dig nedstämd.  För min del var det nog en kombination av Magnesium och järnbrist som spökade mest, men förutom de två så tar jag även D-vitamin och Rosenrot fortfarande och detta är en kombination som fungerar för mig.

Tänk om läkarna skulle vara lite mindre snabba på att skriva ut medicin och istället ta reda på om det är en brist eller två vi lider av som gör att vi inte är på topp. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer