Jag kan använda min kropp på ett helt annat vis än vad jag trodde var möjligt!

I höstas fyllde de ena gymmet jag går på 1 år och då hade de en kväll med lite specialklasser och en av klasserna var en blandning av Bodycombat, Bodyjam och CX.

I höstas fyllde de ena gymmet jag går på 1 år och då hade de en kväll med lite specialklasser och en av klasserna var en blandning av Bodycombat, Bodyjam och CX.
Jag tyckte det var rena drömpasset eftersom jag både älskar Bodycombat och Bodyjam. Men det där med CX kände jag mig osäker på och jag trodde faktiskt inte de skulle fungera för mig. Jag trodde att CX mest var rumpa och lår. Men det var visst mest mage och rygg, även om det visserligen var någon rumpa/lår låt också.
Jag testade CX och fick ut så himla mycket av det och efteråt var jag helt slut i min mage.
Därför har jag sedan den kvällen kört CX någon till några gånger i veckan och nu börjar jag märka resultat av det.
Jag har en ganska dålig bålstabilitet och jag har inte kunnat ta en 1-2 kg vikt och trycka den ifrån mig ut från bröstkorgen rakt fram med båda armarna utan att luta mig bakåt för att inte ramla. Men den senaste månaden har jag kunnat det och jag kan nu även ta en fem kilos vikt med båda armarna och pressa den snett uppåt utan att ramla eller att luta mig bakåt. Det är så himla kul! Och jag är så glad över att min bålstabilitet har blivit så mycket bättre eftersom det verkligen är något som jag har användning av. Sedan är jag ju inte heller jätte ledsen över att ha fått hyffsat synliga magmuskler heller…

Jag märker också hur positiv min ökade bålstablitet är för de andra klasserna jag går på. Förra veckan körde jag till exempel Bodycombat och tidigare har jag verkligen försökt att spänna magen under det passet precis som man ska och luta sig lite framåt. Men jag har inte klarat av det eftersom så fort jag runda ryggen lite så har jag tappat balansen och därför inte klarat av att använda magen. Detta har gjort att jag i perioder känt att jag inte har kunnat utvecklas mer när det gäller Bodycombaten och att jag inte kunnat få upp så hög puls som jag önskat. Men sist kunde jag verkligen spänna magen nästan hela passet, runda ryggen och luta mig lite framåt. Jag satt så mycket stadigare än vad jag gjorde i höstas innan jag började med CX och detta gjorde att jag kunde få upp pulsen ännu mer eftersom jag använde fler och större muskelgrupper. Så himla roligt!!

Det är så himla kul när träningen går framåt, särskilt när det gäller sådant som jag inte trodde att jag kunde öva upp. Jag trodde liksom inte att jag kunde få bättre bålstabilitet på grund av att jag har en så hög skada, men det kunde jag visst!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer