Hälsa handlar om balans!

Hälsa på mitt vis handlar om balans, har jag inte balans så mår jag inte bra.

För att jag ska hitta en bra balans försöker jag varva den fysiska träningen med mentalträning.

Hälsa på mitt vis handlar om balans, har jag inte balans så mår jag inte bra.

För att jag ska hitta en bra balans försöker jag varva den fysiska träningen med mentalträning.

Något som fungerar väldigt bra för mig och som får mitt sinne att varva ner är mindfulness. Att stanna upp i nuet och att acceptera verkligheten som den är hjälper mig. Men även att rent aktivt öva på att göra en sak i taget och att delta fullt ut i det jag gör, och detta gör jag bäst om jag stänger av sådant som drar till sin min uppmärksamhet som till exempel min mobil. Jag kan bli väldigt stressad av mobilen, eller kanske inte själva mobilen i sig utan av att ständigt vara uppkopplad och att kunna kolla Facebook och Instagram femhundra gånger om dagen. Jag måste erkänna att jag är beroende av min mobil, men jag försöker att någon timma varje dag sätta den på ”stör ej” och då försöker jag att inte heller kolla på den. Jag har också haft telefonen på stör ej på jobbet någon dag och det var väldigt bra och jag kunde lättare arbeta ostört så det är något jag tänker försöker fortsätta med.

Den senaste tiden har jag också börjat promenera med telefonen på stör ej, eller i alla fall utan att ha hörlurarna i öronen och det gör att jag inte alltid hör när det plingar till och det är väldigt skönt.

Förra året gick jag också en kurs i meditation och det var riktigt bra för mig och något som jag önskar att jag hade haft ro till att ägna mig åt varje dag, men tyvärr ser verkligheten inte ut så. Men det gäller att vara snäll mot sig själv och inte döma sig eftersom det bara leder till mer stress. Istället väljer jag att vara nöjd med att jag ibland klarar av att göra en mindfulness övning eller med att jag någon gång i veckan ändå mediterar. Jag väljer också att vara nöjd med att jag blir bättre och bättre på att stänga av mobilen någon timma varje dag och detta är verkligen hälsa för mig och på mitt vis.

Det gäller att hitta sitt vis för att få hjärnan att varva ner och för mig fungerar det bra att göra en sak i taget, stänga av mobilen, göra en mindfulness övning och att meditera, men kanske att du har andra tips på saker som du gör för att få hjärnan att vila och varva ner?

Något annat som också är hälsa för mig är att vara i sammanhang där jag kan vara helt mig själv, där jag kan skratta prata och ta för mig. Sådana sammanhang ger mig den energin jag behöver för en bra hälsa. Ett sådant sammanhang är den teatergruppen jag är med i. Där kan jag vara mig själv, jag vågar ta för mig, där är det okej att komma av sig och alla är icke dömande och det betyder så mycket för mig.

Den här veckan kommer jag inte ha så mycket tid till att vara på gymmet, men det är okej eftersom jag ska göra så mycket annat som är hälsa för mig så som teater och dans. Dessutom ska jag till Malmö i helgen och träffa saknade vänner och det av något är hälsa!

Som sagt hälsa handlar om balans och den här veckan blir det bara ett pass på gymmet som kommer bli Bodycombat men nästa vecka lär det bli mer träning igen. Balans alltså!Inga kommentarer

Stängt för kommentarer