GRIT cardio och rullstols användare fungerar visst!

Igår bestämde jag mig för att försöka testa ett pass som jag länge har velat kunna köra men inte trott skulle fungera.

Jag stannade nämligen kvar igår efter att ha kört Bodyjam och för att kolla en stund på ett Cardio pass och jag kände att det borde fungera. Särskilt nu när jag lärt mig att göra ”Burpees”. Därför bestämde jag mig för att boka in mig på Cardio idag eftersom det just idag var en instruktör som jag gått för väldigt mycket.
Jag tänkte att det kan ju inte gå sämre än att det inte går så bra.

Så idag när jag kom hem från jobbet lagade jag lite snabbt en väldigt god vegansks gryta och kastade mig sedan i bilen för att köra CX och sedan Cardio.

Efter CXn var det dags för Cario och shitt – det var helt galet! När vi bara hade gjort uppvärmningen undrade jag hur jag skulle orka 27 minuter till!

Passet var galet jobbigt och jag hittade många bra alternativ på övningar och det blev väldigt mycket hoppa upp och ner i rullstolen. Jag gjorde även mycket armhävningar och den kombinationen fick min puls att stiga högre än vad den har gjort på väldigt lång tid. Jag körde också ganska mycket sprint (typ ”springer” med armarna) och en hel del dips.
När det hade gått 15 minuter kollade jag på klockan och tänkte att jag aldrig kommer orka lika lång tid till. Jag var verkligen helt slut!

I den näst sista låten visste jag inte helt vad jag skulle köra och då var jag också så slut att jag knappt kom upp från golvet i rullstolen. Men jag körde lite olika och hittade ganska bra alternativ.

Det fungerade så mycket bättre än vad jag hade kunnat drömma om och jag tyckte också att det fungerade bättre än GRIT strength. Under GRIT strength behöver jag skriva om mer eller mindre alla övningar och ha med mig ett papper till passet med mina egna övningar för att komma ihåg dem. Men det behövde jag inte nu och jag kände att jag redan efter den här gången hittade många bra alternativ på övningar.  

Trött men glad efter GRIT cardio

Dock var det så himla jobbigt – nästan för jobbigt.
Nu har jag visserligen längtat efter just ett sådant här pass jobbigt pass – men det var ganska vidrigt ändå. Min kondition är i och för sig inte är på topp och om jag skulle fortsätta köra cardio så skulle det ju bli lättare.

Visserligen känner jag att jag överansträngde mig lite och jag har ont i båda överarmarna på samma vis som jag brukar få när jag kört på för hårt och det gör det problematiskt vid alla förflyttningar. Därför får jag i fortsättningen göra lite annorlunda och köra lite mindre upp och ner i stolen och lite mindre dips för att inte belasta armarna för mycket. Så nästa gång ska jag nog satsa på att lägga in lite mer sprint i stället för dips vilket nog kommer avlasta mina armar.

Jag känner redan nu att jag kommer ha extrem träningsvärk i morgon och det ska bli intressant att köra Bodycombat i morgon.

Idag var egentligen min vilodag men så blev det inte. Därför ska jag ställa in helgens träning eftersom det annars blir för mycket och jag känner att det redan nu är på gränsen.
Jag fick lite dåligt samvete över att jag körde dubbelpass idag när jag egentligen skulle vila och det gav mig lite dömande tankar. Men när jag tänker på hur jag körde på i höstas så är det en enorm skillnad från då och jag lyssnar så mycket bättre på min kropp och jag bromsar mycket tidigare än för bara två månader sedan. Jag lär mig!

I morgon är jag dessutom ledig.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer

Sporthälsa