Det sitter bara i huvudet

När det gäller träningen så har jag länge önskat att jag kunnat gå för att kunna få upp pulsen bättre. Som jag har skrivit tidigare så har jag känt mig begränsad i min träning och det har känts som att jag inte kan ta ut mig till max både på grund av att jag inte kan använda de stora muskelgrupperna och för att min balans är dålig. Det har känts som att jag utvecklats så mycket som jag fysiskt kan göra när det gäller till exempel Bodycombaten.

Men förra veckan lärde jag mig att det bara sitter i mitt huvud. Jag kan ta i så mycket mer än vad jag tror. Under GRIT cardion så tog jag ut mig mer än vad jag har gjort på flera år och då lärde jag mig att det bara är mitt huvud som stoppar mig från att ta ut mig så mycket.

När jag hade fått det svart på vitt att jag faktiskt kan ta ut mer än vad jag tror så har jag lagt in en betydligt högre växel när det gäller Bodycombaten också. Därför tog jag både förra veckan och denna veckan i väldigt mycket mer än vad jag brukar under Bodycombaten och jag kunde ju faktiskt det. I torsdags tog jag i så att det kändes som att jag skulle svimma och jag fick verkligen upp en hög puls. Jag kan inte påstå att det var skönt på något vis men nu vet jag ju att jag kan. Jag vet också att det bara är mitt huvud som begränsar mig när det gäller att få en bättre kondition.

Eftersom jag inte är van vid att ta ut mig till max så tycker jag det är både svårt och lite obehagligt, men jag kan tänka mig att det är någonting man får öva på och vill jag få bättre kondition så är det ju det som gäller. Så i fortsättningen ska jag under varje pass öva på att ta ut mig lite mer än vad jag tror att jag kan. Om jag lyckas med det så ska det bli intressant att om ett tag se om min kondition har blivit bättre.

I torsdags efter Bodycombaten stannade jag kvar och körde Bodyvive. Det var premiär för de passet på gymmet jag går på. Jag hade kört det en gång tidigare och det var på Les Mills Live förra året därför visste jag på ett ungefär vad det var för något.

Det var svårt att få en uppfattning om Bodyvive eftersom jag dels var trött efter att ha kört Bodycombat innan och dels för att jag var väldigt trött efter knappt ha sovit någonting. Men jag tror inte att det är ett pass som jag kommer kunna ta ut mig särskilt mycket av. Men det gör inget eftersom det inte är min tanke med de passet om jag ska fortsätta köra det. Min tanke är bara att det ska vara kul, avslappnat och lite rörelse i form av lite dans och lite Friskis liknande. Men jag tyckte att det var lite svårt att hitta bra alternativ för mig under Bodyviven, men jag ska ge det några gånger till eftersom jag ändå tyckte det var väldigt roligt och jag blev både lugn och glad efteråt. Vilket ju var det jag ville uppnå.

Om jag fortsätter med Bodyvive så är min tanke att minska ner lite på Bodyjamen och det kan nog fungera eftersom jag blev lika glad och lugn och Bodyviven som jag blev av Bodyjamen den första tiden. Så förhoppningsvis hittar jag bra alternativ bara jag ger det några gånger till.

De kommer köra Bodyvive på måndagar 11.30 och det passar mig jättebra eftersom jag börjar kl 14.30 varannan måndag och då hinner jag innan jobbet. De kör även Bodyvive på onsdagar kl 06.45 som är en tid som jag alltid tänkt att det inte finns chans i världen att jag kommer tränar på. Men jag funderar på att våga testa det någon gång bara för att se hur kroppen reagerar och för att se om det skulle ge mig mer energi under dagen eller om jag kanske bara skulle gråta av trötthet kl 11.  Men vi får se, jag börjar med att köra det  nu på måndag kl 11.30 så länge.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer