Crossfit och tillbaka för ett inlägg

Jag har tagit en paus från bloggandet nu några månader eftersom jag kände att hela mitt liv började kretsa kring träning och prestation. Det är inget jag vill. Jag kände en press att prestera och skriva de bästa inläggen, det tog bort det roliga och lustfyllda.

Jag har tagit en paus från bloggandet nu några månader eftersom jag kände att hela mitt liv började kretsa kring träning och prestation. Det är inget jag vill. Jag kände en press att prestera och skriva de bästa inläggen, det tog bort det roliga och lustfyllda.

När jag började blogga för sporthälsa så gick jag in för att försöka få flest läsare. Det var ingen bra anledning till att blogga och även det tog bort det roliga. Mitt mål att bli bäst skapade också en press och stress, vilket motverkade mina mål om att bli hälsosam inifrån och ut.

Men nu kände jag för att skriva ett inlägg igen. Vi får se om jag fortsätter med det eller om detta är en engångsföreteelse.

Egentligen är det väldigt typiskt mig att gå in för att bli bäst eftersom mycket i mitt liv handlar om prestation. Att försöka bli bäst. Det är synd, för det dödar det roliga med det mesta. På grund av att jag gick in för att bli bäst på basketen till exempel, så slutade jag ju med det när jag aldrig upp nådde de målet.

Egentligen var min egen press på mig själv med bloggen bara det som fick bägaren att rinna över. Att ta hand om min fysiska hälsa har aldrig varit svårt för mig, men jag har aldrig riktigt lyckats ta hand om min psykiska hälsa. Det som jag behöver för att jag på riktigt ska kunna bli helt hälsosam inifrån och ut. Men nu har jag gått inför det på riktigt, med flera förändringar för att lyckas uppnå mina mål. Mina mål som jag måste uppnå om jag någonsin ska kunna må så bra som jag är värd att göra.

Om mitt bloggande inte motverkar mina mål och om jag lyckas med att inte lämna ut för mycket av mitt liv så kanske jag kan fortsätta att skriva. För egentligen vill jag skriva eftersom jag tänker att jag ändå har en hel del kunskap som jag vill dela med mig av och jag vet att jag kan ha många bra tankar och funderingar som jag tror att många skulle ha nytta av att läsa.

Om jag börjar blogga ingen hoppas jag också att jag kan skriva på ett vis där jag inte målar upp mig själv som en ”övermänniska” som klarar av allt. Som inte tycker att någonting är svårt, eftersom det är långt i från sant. Jag har mycket jag jobbar med och försöker hantera även om det kanske inte alltid märks bakom en skärm.

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Hälsa handlar om så mycket mer än den fysiska hälsan. Därför tänker jag dela även de delarna av min vardag, och då menar jag inte att jag ska bli gränslös. Jag menar bara att jag kanske även kommer dela med mig av dagar som bestått av noll motion. Som idag när jag varit vid havet hela dagen min mormor och systerdotter och ätit pannkakor med choklad.

Men något i träningsväg som jag ändå vill dela med mig av är Crossfit! Jag testade det för första gången för tre veckor sedan och jag blev kär i det med en gång! Så himla kul! Det var något helt annat mot vad jag någonsin testat förut och jag kunde verkligen ta ut mig så himla mycket och passet gjorde mig så glad och gav mig så mycket energi! Så sedan dess har mina dagar till stor del gått ut på att försöka hitta de bästa crossfitstället för mig här i Göteborg. Än så länge är det två ställen det står mellan. I morgon ska jag och prata med ett ställe som jag var och testade på förra veckan och som jag gillade väldigt mycket. Så fortsättning följer förhoppningsvis angående Crossfiten!

[video:https://youtu.be/d-3OvI8cSoo]Efter crossfiten fick jag lite överskottsenergi och testade något som jag länge velat testa!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer