Träna på morgonen

Jag tycker att det är bäst att träna på morgonen eftersom jag är som piggast på dygnet då. För några dagar sedan bloggade jag om att den mest optimala tiden att träna på dygnet är klockan 17 och jag frågade mig själv när det är som bäst att träna på dygnet.

Enligt denna artikel hämtad från tidningen Topp Hälsa säger fitness-gurun Bob Greene att den mest optimala tiden på dygnet för att träna är på morgonen innan man har ätit en ordentlig frukost. Självklart måste man äta lite grann innan träningen för att orka. Men i och med att man inte har fyllt på depåerna till det yttersta så tvingas kroppen att bränna mer fett än vad den hade gjort om man tränar senare på dagen.

Som han också nämner i artikeln har de som tränar på morgonen bättre rutin på sin träning och hoppar sällan över ett träningspass. Det kan jag säga stämmer in väldigt bra på mig, då jag aldrig hoppar över ett pass.

Jag kommer helt klart att fortsätta träna på morgonen när det fungerar rent praktiskt, vilket det brukar göra 3-4 gånger i veckan. Nu har jag fått bevis för min teori att jag förbränner som mest och tränar som bäst på morgonen.

När på dygnet tränar du helst?

No Comments Yet

Comments are closed

Sporthälsa bbb