Hoppa aldrig över lunchen

Hur många gånger om dagen brukar ni äta om dagen? Om svaret är 2,3 eller 4 så tycker jag att det är för lite. Se till att äta åtminstone 5 gånger om dagen, för att hålla en jämn förbränning under hela dagen och för att hålla humöret balanserat med en balanserad blodsockerkurva.

Jag ser till att alltid äta frukost, lunch, middag och minst 2 mellanmål om dagen. Det är bättre att äta lite mindre varje gång så att man håller sig mätt i ungefär 3 timmar för att sedan fylla på med nästa mål mat. Låt det aldrig gå mer än 3-4 timmar mellan måltiderna.

Gör du detta ska du se att du håller ett mer balanserat humör och jag kan garantera att det sätter fart på din förbränning. Varför är det så då? Jo, för om du väntar för länge med att äta börjar kroppen att gå på sparlåga och håller hårt i varenda liten kalori och näringsämne som den har kvar eftersom den inte vet när den kommer att få mat nästa gång. Men om den vet att den normalt sett brukar få ny näring 3 timmar efter den fick det senast så vågar den också förbränna den.

Visst låter det ganska logiskt? Så, om du inte redan gör det, se till att inta en måltid minst 5 gånger om dagen från och med nu. Och hoppa aldrig över varken lunch eller någon annan måltid.

No Comments Yet

Comments are closed

bbb