Cykling och Booty

Jag körde ett träningspass på jobbets gym på lunchen, strax efter att jag hade kommit tillbaka från skärgårdsdygnet.

Jag var egentligen sjukt trött efter för lite sömn på natten och de glas rödvin som jag drack igår kväll. Men jag visste att om jag ignorerade tröttheten och körde ett träningspass så skulle jag bli piggare av det. Dessutom kände jag hur det ”spritte” i benen eftersom jag inte hade gått på promenad på morgonen (jag får lägga in en extra promenad i helgen istället) och inte tränat sedan igår morse och det enda som kan råda bot på det är ett träningspass.

Jag tog det ganska lugnt dock och pressade inte mig själv alltför hårt. Det är viktigt att lyssna på kroppen och om man inte är helt i form, är väldigt trött eller kanske lite snorig, så bör man dra ner på kraven på sig själv och lägga ribban lite lägre.

Jag körde en halvtimme på sittcykeln först. Jag lade på ganska mycket motstånd så att benmusklerna verkligen fick jobba.

Normalt sett brukar jag inte läsa när jag tränar, men idag gjorde jag det vid cyklingen. Jag kände att jag fixade att hålla totalt fokus på cyklingen trots det. Tiden gick väldigt snabbt när jag läste under tiden och plötsligt så hade jag cyklat klart min halvtimme och bränt 217 kalorier.

Jag läste en tidning som handlade om resor till Thailand, Malaysia och Vietnam. Om tre veckor åker vi dot, så jag måste börja planera vad vi ska se och göra när vi är där.

Efter cyklingen körde jag Booty Express med datorn som instruktör. Jag har den nyaste Booty Express koreografin uppladdad på datorn vilket är ganska praktiskt då man inte behöver anpassa sig till ett visst pass.

Jag håller inga fasta Booty Express klasser längre så jag har inte och behöver inte lära in den nyaste koreografin. Men det var kul och jobbigt att köra den!

Booty är verkligen bra träning för ben och rumpa, så för er som inte har provat den träningsformen ännu kan jag varmt rekommendera den! Jag kan utlova träningsvärk åtminstone första gången du kör det!

Kolla in närmaste World Class gym för att prova på Booty Express. Rapportera gärna vad du tyckte om klassen!

No Comments Yet

Comments are closed

bbb