Cykelväska och sänkt sadel gjorde susen

Idag när jag cyklade till jobbet cyklade jag på den snabbaste tiden hittills: 1 timma och 25 minuter! En orsak kan ha varit att det var måndag, den dag då jag brukar ha mest energi till träningen.

Men framför allt var det två andra orsaker som var de främsta anledningarna till att cyklingen gick lätt och snabbt idag:

  1. Jag har fått låna en cykelväska av mina föräldrar. När jag träffade dem i helgen så fick jag låna den av dem. Den är inte speciellt snygg med sitt lila 80-tals stuk. Men det viktigaste är att den fyller sin funktion, vilket den gör. Innan har jag haft hela min packning i en ryggsäck på ryggen. Men det har verkligen varit ansträngande för ryggen att vara så tunglastad och samtidigt sitta framåtböjd på cykeln. Denna cykelväska är guld värd! Det får plats mycket i den: alla mina duschgrejjer, ombyteskläder, skor, datorn, smink m.m. Det bästa av allt är att jag märker inte av att jag har alla dessa saker med mig, eftersom cykel bär det åt mig.
  2. Det som även underlättade min cykling idag var att jag hade sänkt cykelsadeln något. Jag tänkte på det förra veckan, att min sadel satt något för högt eftersom jag var tvungen att verkligen ta i för att nå ner till tramporna. Detta gjorde såklart att det gjorde ännu ondare i rumpan än det hade behövt eftersom jag var tvungen at trycka den tätt intill på sadeln. Nu är sadeln i en perfekt nivå och idag när jag cyklade kände jag ingen direkt smärta i rumpan eller sittbenen. Skönt!
No Comments Yet
  1. Tycker cykelväskan är jättesnygg, var hittar man en sån? Har letat runt och allt är i svart bag-typ och kostar 800 kr.

    1. Har tyvärr ingen aning om var mina föräldrar köpte denna väska och dessutom är det säkert minst 20 år sedan den köptes. Kan inte ge dig några tips där tyvärr. Men kolla på Blocket om du kan tänka dig en begagnad.

  2. Tycker cykelväskan är jättesnygg, var hittar man en sån? Har letat runt och allt är i svart bag-typ och kostar 800 kr.

    1. Har tyvärr ingen aning om var mina föräldrar köpte denna väska och dessutom är det säkert minst 20 år sedan den köptes. Kan inte ge dig några tips där tyvärr. Men kolla på Blocket om du kan tänka dig en begagnad.

bbb