Bra kaloriförbränning vid cykling

Jag har varit inne på lite olika sajter och kollat hur kaloriförbränning ser ut för cykling jämfört med andra sporter som promenera snabbt, styrketräna och träna aerobics. Jag tycker att det kan vara lite kul att se om mina cykeldagar denna och nästa vecka ger mig en bättre eller sämre kaloriförbränning än mina normala träningsdagar.

Min cykling till och från jobbet tar någonstans mellan 3 och 3 1/2 timmar om dagen, så jag valde att ange 200 minuter, för där någonstans ligger genomsnittet. Hastigheten som jag håller när jag cyklar ligger på ungefär 17 km/timme. Enligt båda kaloriförbrukningstabellerna på kaloritabell.com och angelfire.com förbränner jag då 1600 kalorier per dag. 1600 kalorier är ganska mycket, speciellt om man betänker att jag vissa dagar (om jag inte är noga med att fylla på ordentligt med energi) bara äter runt 1700 kalorier. Det märkte jag i alla fall för ett par månader sedan när jag kollade mitt näringsintag och hur många kalorier jag äter normalt sett på Hälsovaktens kost- och kaloriprogram. Jag har märkt de dagar när jag har cyklat till och från jobbet att jag har varit hungrigare än vanligt, vilket har gjort att jag har ätit fler små mellanmål dessa dagar för att fylla på med energi.

Om man jämför med hur kaloriförbränningen ser ut för de sportaktiviteter som jag normalt sett brukar utföra en dag så märker jag att förbränningen är mycket högre under cykeldagarna. Jag brukar normalt sett promenera en snabb promenad på 60 minuter per dag och antingen styrketräna, träna aerobics, träna på konditionsmaskiner i 60 minuter eller jogga i 50 minuter. Här är de kaloriförbrukningar som jag får fram från kaloritabell.com och angelfire.com för dessa aktiviteter:
Snabb promenad 60 minuter: 270 kalorier
Styrketräna 60 minuter: 330 kalorier
Träna aerobics 60 minuter: 420 kalorier
Konditionsmaskiner 60 minuter: 470 kalorier
Jogga 50 minuter: 350 kalorier

En normal dag ger mina träningsaktiviteter mig en kaloriförbränning på någonstans mellan 600 och 740. Detta betyder att jag förbränner mer än dubbelt så mycket de dagar när jag cyklar till och från jobbet. Så nu i veckan som kommer när jag ska ta cykeln till jobbet får jag se till att fylla på ordentligt med energi så att jag orkar.

No Comments Yet
  1. Du borde vara krafigt undernärd om du har ett underskott på tusen Kcal per dag. Kan inte vara bra med en sådan obalans mellan intag och förbränning. Om du är av normalvikt är detta rent livsfarligt på lång sikt

    1. Jag är långt ifrån undernärd och är noga med att äta tillräckligt mycket för att orka med träningen. Som jag skriver i inlägget åt jag mer mellanmål de dagar jag cyklade så mycket som 200 minuter. Sedan jag skrev detta har jag dessutom blivit ännu bättre på att äta ordentligt och tillräckligt.

Sporthälsa bbb