Ditt Bästa Jag-Toppenform Helt Enkelt

Den mest uppskattade prylen….vilken är den?

I mitt fall som älskar många prylar, som blir barnsligt förtjust,när någon har identifierat en situation eller problem och skapat en lösning via ett program, via en sak, en teknikpryl etc skulle kunna nämna många tingestar. Men det finns en hjälpreda som sticker ut långt framför annat. Som är en förutsättning för att kunna leva det liv man verkligen njuter av och som motsvarar ens bild av sitt bästa liv. 

I mitt fall som älskar många prylar, som blir barnsligt förtjust,när någon har identifierat en situation eller problem och skapat en lösning via ett program, via en sak, en teknikpryl etc skulle kunna nämna många tingestar. Men det finns en hjälpreda som sticker ut långt framför annat. Som är en förutsättning för att kunna leva det liv man verkligen njuter av och som motsvarar ens bild av sitt bästa liv. 

Det som slår det mesta , är det de allra flesta har ett förhållande till i något format – modell äldre i pappersformat eller i internetburna världen via prylar. Tillgänglig överallt via inloggning synkad mot olika enheter inkl telefonen. Ja, rätt jag talar om Kalendern. Denna otroliga tingest som kan vara vår spegel av vårt bästa liv. Och som kan vara fylld av nästan bara förpliktelser, och nästan ger en ångest när man öppnar den och ser, hur arbetsveckan ser ut t ex, eller som kan vara en glädjebok, som fyller själen med sång, när man öppnar den. Inte för att den är tom och det är Semester….utan för att den är fylld med ens bästa liv. 

Liv som man har planerat utifrån sina önskningar om, hur ett bra liv ser ut, vad det innehåller utspritt över tid. Är det möjligt att styra upp sin tillvaro så? Nej, det går inte, Det är många som protesterar. Inte bara över det omöjliga, utan över det ”tråkiga” i att ha allt planerat. Att det inte finns utrymme för det oväntade och det som bara händer. Jo med lite luft, så är det verkligen möjligt att lägga om och styra om…

En plan för vad som är möjligt och vad som är önskat i ens egen situation. Vad skulle jag vilja rymdes? Utspritt över vilken tid? Träning t ex, hur ofta? Hur cirkulera så att kroppen får olika utmaning och träning? Ett upplägg som ryms i ens dag. 

Jag brukar rekommendera att man lägger in viktiga saker först, så att man säkerställer att det som är väldigt viktigt får plats och inte bara i luckor som blir över. 

Själv har jag funderat mycket över dessa frågor. Diskussioner jag varit en del av med klienter som slitit för att få livet att gå ihop med alla åtaganden är många. Och infallsvinklarna på kalendern likaså. Många ger upp inför frågans komplexitet, och så får det bli som det blir, men det är synd. 

Några exempel ur mitt liv… I fredags kunde jag njuta av en underbar kväll med musicerande vänner. Jag blev inspirerad på Gotland i somras, när jag mötte gamla vänner, som jag spelat och sjungit med och kände: Det är verkligen för lite musik i mitt liv. Kalendern behöver fyllas med mer. Innan vi skildes åt sa jag, att jag skall samla musicerande vänner och vi skall ha en varm och musikfylld kväll tillsammans. Var och en skall få presentera sig via musiken. Vilken hit det blev! Utan att jag bestämt mig och lagt ett tillräckligt långt fram datum, så hade det kanske inte varit möjligt att samla hjärtevänner så. Kalendrarna var synkade och där kunde vi verkligen njuta. 

Likaså – jag har många människor som jag bryr mig om. Mina söner givetvis intar en specialare, men de har inte svängrum för samma intensitet i kontakten som jag stundtals skulle vilja, men min plan är .. åtminstone ett möte med var och en i kvartalet. Det skall jag se till. Mina släktingar? Hur är planen där? Jag finns tillsammans med mina systrar nu i främsta ledet. Ingen annan drar ihop oss, så jag skall se till att vi har en släktträff om året. Det är ett löfte till mig själv och till släkten. Vi skall ses och hålla i kontakttråden. Syskon, syskonbarn och syskonbarns barn. En gång om året? Ja, det är säkerhetsnivå 1. Sen alla möten som blir därutöver får bara bli … Men en gång om året det skall jag se till. 

Mitt eget träningsschema ligger äntligen så, att det är genomförbart och stämmer med mina önskan om lite allsidig träning. Kondition såväl som styrka ingår i det jag gör och schemat ligger på 5 aktiviteter i veckan. Och det är gjort så att det stämmer i mina andra aktiviteter. Underbart att vara pålitlig också för mig själv. 

När mina barn var små, så försökte jag faktiskt träna innan de vaknat på morgonen. Ja, jag vet det fungerar bara hos en morgonmänniska och jag har förmånen att vara en sån. Jag får ofta mycket gjort på morgonen. Super är det. Så nu ligger mina träningspass inlagda inte bara som reservationer hos SATS utan också i min kalender. 

Äventyr skall också in i den. Något som jag längtat efter, som jag inte gjort och som skulle kännas så roligt? Det utmanar min påhittighet och får mig att hitta på. Sen bjuda in lekkamrater till olika saker. Cykelkamrater har jag absolut fått , och skidåkningskompisar. Kvar på önskelistan finns besöka olika operahus i världen. Ett i sänder. Det behöver läggas in… 

Så jag avslutar denna lilla reflektion med ett citat från en Business Philosofer Jim Rohn som jag haft förmånen att lyssna till många gånger, och som hade en alldeles exceptionell förmåga att formulera sig, så att det blev som manna för själen. 

”Jag har ofta förvånats över att människor lägger ner mycket mer möda på att planera sin semester än sitt hela liv”. Stora kloka ord. Så min fråga till dig: 

Vad är det för liv du vill leva? Hur borde din kalender se ut, för att du skall leva ditt bästa liv? 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer