Ditt Bästa Jag-Toppenform Helt Enkelt

När hela personen räknas.

Eva Vadenmark leg psykolog, leg psykoterapeut och Livsstilscoach. Vem är jag och hur kan jag omfatta så många dimensioner? Det var en fråga jag fick häromdagen, och den fick mig att tänka till lite igen. Det är länge sedan jag mötte den senast. 

Eva Vadenmark leg psykolog, leg psykoterapeut och Livsstilscoach. Vem är jag och hur kan jag omfatta så många dimensioner? Det var en fråga jag fick häromdagen, och den fick mig att tänka till lite igen. Det är länge sedan jag mötte den senast. 

Jag brukar prata om – Skuldkontot. Hur vi drr på oss obalanser i vårt liv genom att prioritetera viktiga frågor i våra liv skevt. Det är många som kommer till mig som psykolog som mår mindre bra för att deras viktiga relationer – partner, barn, släktingar, vänner etc får för lite av deras liv, för få kontaktytor och så drar man på sig en skuld. Och den skulden mår man lite dåligt av. ‘Ju viktigare relation desto mer gör det ont i samvetet. Så börjar man försvara sig, göra kringgående manövrar kring de personerna, kanske köper sig fri, eller börja rationalisera bort frågan. Nej, men de är ju inte så angelägna heller eller så. 

Men det är inte bara gentemot våra relationer som obalanserna kan uppstå utan inom alla de delar av våra liv, som är viktiga att vi sköter om. Alla som sett Lyxfällan ser hur att inte ha koll på sina finanser kan fullkomligt trasa sönder en varm och viktig relation och relationen till alla som berörs av en. Det är så tärande. Just det kapitlet är det inte jag som skall hjälpa till med, mer än att peka ut… ni måste ta tag i det och få ordning på det. Och kunna hänvisa vidare. 

Och tänk det är det med en inte omhändertagen kropp också. Att se sig i spegeln och inte tycka om den man ser. Att bli påmind om. ja jag vet, jag när dig inte som jag borde. Ja, jag vet, jag har tappat formen. Jag tränar inte längre som jag borde. Jag äter skräpmat. Mat som tär istället för när allt för ofta och det syns utanpå och inte lika lätt inuti. Jag hinner inte. Jag kan inte. Jag orkar inte etc. Skälen kan vara så många. 

Där älskar jag att inspirera. Att lägga upp en plan för människor som vill ta tillbaka sin bästa form. Som längtar efter sig och den man vet att man kan vara i spegeln, i löpspåret, skidspåret, på cykeln, varhelst man brukade njuta av att vara sig. 

Så det är inte svårt att vilja bry sig om hela personen/personerna som jag får förmånen att möta. Det handlar om att återta kontrollen och leva så att livet går ihop i alla avseenden. Att det helt enkelt bli sitt bästa jag. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer