Alla mina skor

sites/default/files/IMG_3743.JPG

sites/default/files/IMG_3743.JPG

Även för en erfaren löpare är skor en djungel. Vilka skor passar mig, vilka är de nya materialen och teknikerna? Neutrala eller med pronationsstöd? Rosa eller blå? Valen och möjligheterna är nästan för många.


Min ”sko-historia” i korthet;

Började med Adidas Supernova, gick över till New Balance (minns ej modell), blev övertalad att prova Asics och deras Nimbus. Ingen fastnade riktigt hos mig. Jag tyckte adidas tappade dämpning, New Balance var bara stor, Asics klumpig och bred. Sedan provade jag Nike Structure och blev fast. Trodde jag. De hade grymt stöd för mina hålfötter, och de dämpade bra och tog även hand om min överpronation. Dessutom blev jag av med smärtan i benhinnorna. De var snygga och först med att satsa på annat än blekgrå klassiskt utseende på en joggingsko.


Sedan fick jag ett annat tips.


Efter tre-fyra år berättade en kompis som jobbade på Intersport att det fanns en jättebra sko som hon trodde skulle passa mig. Saucony Guide. Hon pratade gott om dämpningen, deras vikt, att skorna hade lite drop och var snygga. Kunde det bli bättre. Jag ställde mig tveksam eftersom det här gällde mina benhinnor och att gå över från en sko som jag trivts väldigt bra med. Min kompis berättade också att löpkänslan var något annat än man var van vid. Hon hade rätt. Jag köpte mina första Sucony och just nu kan jag inte tänka mig en bättre skor. Fast det kunde jag inte när jag hade provat Nike Structure heller, så helt främmande för att prova ett annat märke är jag inte.


För några veckor sedan slog jag till på årets modell av Saucony Guide. Ett par rosa skönheter som bär mig löpsteg efter löpsteg.


#saucony #findyourstrong

No Comments Yet

Comments are closed