3-2-1-intervaller

sites/default/files/IMG_3730.PNGÄntligen kan vi vara ute på Tingvalla IP och träna. Senaste veckans väder har gjort att vi glatt skuttat ut i solen för att springa och köra styrka. Det är så skönt. Sommaren är en efterlängtad period för oss friidrottare eftersom det är då vi lättar på träningen, och sedan springer, hoppar eller kastar skiten ur oss.

sites/default/files/IMG_3730.PNGÄntligen kan vi vara ute på Tingvalla IP och träna. Senaste veckans väder har gjort att vi glatt skuttat ut i solen för att springa och köra styrka. Det är så skönt. Sommaren är en efterlängtad period för oss friidrottare eftersom det är då vi lättar på träningen, och sedan springer, hoppar eller kastar skiten ur oss. Det är säsong.

Det blir mycket löpning nu, och många tips på bra intervaller och teknikövningar. Inte så konstigt kanske, jag är ju löpare.

Idag vill jag dela med mig av ett pass som i veckan fick Nellie att ha nära till gråten i slutet av passet. Hon tyckte nog inte speciellt mycket om mig periodvis, när jag sa till henne att hon visst orkar lite till. Och jag kan väl förstå det när man har svårt att andas när man springer. 

De här intervallerna passar absolut att köra i skogen, men jag föredrar bana. Detta för att du kan få upp ett helt annat tempo som dessutom blir jämnt. Sammanlagt ska du springa i 18 minuter. Snabbt och med lite vila.

Det går till så här;

3×3-2-1 minuter
Vila 30-45 sekunder mellan intervallerna
Serievila på 2-3 minuter

Alltså, spring i tre minuter, vila, cirka 30 sekunder, spring två minuter, vila cirka 30 sekunder och spring 1 minut, vila cirka 30 sekunder. Ta serievila och upprepa två gånger till! Det ÄR ett tufft pass för du ska hela tiden tänka på att ha ett tekniskt bra steg, hålla en hög fart och vara så jämn du kan under alla lopp.

För att läsa mer om teknikträning kolla in ett av mina tidigare blogginlägg https://sporthalsa.se/bloggar/erika/14001

No Comments Yet

Comments are closed