Magiska Magnesium

sites/default/files/IMG_0522_0.JPG

sites/default/files/IMG_0522_0.JPG

Ni har väl alla hört att magnesiumnivåerna i kroppen sjunker vid hård träning och att det är bra att ta lite extra då? Men visste du att det är lika illa om du stressar mycket, och att du kan få de mest konstiga symptom av att ha brist på mineralen? Det visste inte jag för två månader sedan.

Mineralen magnesium är så viktig för oss att fler av kroppens funktioner stängs ner om bristen blir för långvarig. Förr fick vi i oss mineralen genom maten, men idag är magnesium en av de mest utarmade inom jordbruket. Magnesium finns i olika former och det är inte att lätt att veta vilken som passar dig bäst. Går du till en hälsokostbutik får du oftast bra hjälp. Det jag blev rekommenderad när jag förklarade hur och vad jag upplevt, var magnesiumcitrat. Citrat är en av de former som kroppen lättast och snabbast kan ta upp.

Vanliga symptom på magnesiumbrist är;

Stress, orkeslöshet, överkänslighet, allergi, njursten, gallsten, sömnsvårigheter, muskelkramper, trötthet, utmattning, spändhet, ångest, nervösa besvär, depressioner, huvudvärk, lättretlighet, hörselstörningar, överkänslighet för oljud, yrsel, hyperaktivitet, psykos, stickande känsla och krypningar i kroppen, benskörhet, förstoppning, personlighetsförändring, svettningar, stark kroppslukt, hudskador, psoriasis.

Och det där är vanliga symptom. Jag har eller har haft över hälften av dessa. Det finns också allvarligare tillstånd som kan uppstå vid magnesiumbrist som hjärtstillestånd till exempel.

Eftersom mina nivåer var extremt låga började jag med att chocka kroppen och tog två tabletter om dagen i lite mer än en vecka. Sedan övergick jag till en om dagen. Det är bäst att ta magnesium på kvällen, eller en timme innan sänggående. Har du tydliga symptom på magnesiumbrist kan det ta en månad innan du börjar känna en effekt, men håll ut. Det är värt det.      

Läs mer om magnesium och hur viktigt det är för kroppen via någon av länkarna

https://kurera.se/har-du-magnesiumbrist/

https://annikadahlqvist.com/2013/01/09/fantastiska-magnesium/

No Comments Yet

Comments are closed