Fitbit och jag

sites/default/files/IMG_0516.JPGDet håller koll på steg, distans, kalorier, sömn, aktiva minuter, och vi har varit oskiljaktliga i snart två år. Min Fitbit Flex och jag.

sites/default/files/IMG_0516.JPGDet håller koll på steg, distans, kalorier, sömn, aktiva minuter, och vi har varit oskiljaktliga i snart två år. Min Fitbit Flex och jag.

Det var en före detta kollega som kom till jobbet med ett plastarmband på handleden som visade små blinkande pluppar. Detta gjorde mig enormt intresserad. Och pepp när hon berättade vad det var för något.

Ett aktivitetsarmband! Att kunna se hur mycket man rör sig under en dag och alltid ha det i sin smarta telefon. Dessutom så smidigt och mer som en accessoar än en stor pulsklocka. Vilken dröm! Det dröjde ungefär en vecka, sedan hade jag också köpt mig en Fitbit Flex. Egentligen köpte jag det inte av någon annan anledning än att det var en kul pryl. Och vi har fortfarande roligt ihop.

Har du funderat på att köpa ett fitnessarmband? Gör det. Gillar du statistik och listor och vill ha det på ett enkelt sätt är det helt rätt. Nu hittar du Fitbit Flex för lite mer än en femhundring på en del ställen. Börja med den här minst avancerade varianten för att ta reda på om det är något för dig. 

Varför jag älskar min Fitbit Flex;

– Det är kul!
– Det är enkelt att hålla koll.
– Jag kan tävla med vänner som också har en Fitbit (eller om man väljer något annat märke).
– Det är motiverande.
– Det går att byta färg på armbandet (och de är inte alls speciellt dyra).

Snart är det dags att köpa ett nytt aktivitetsarmband, fast ännu roligare. Gärna med egenskapen att ta pulsen också. Att överge Fitbit känns just nu inte aktuellt för det har varit så tillförlitligt och sällan eller aldrig visat fel. Fitbit får även oftast högst betyg bland just fitnessarmbanden.

Har du tips på vilket fitnessarmband jag ska köpa nu? Det ska göra samma sak som Fitbit Flex, men det får gärna göra ännu mer, som att ta pulsen eller registrera när jag går i trappor till exempel. Är det Fitbit Charge HR jag ska satsa på? Eller är det Polars A360? Fast Jawbone är ju sjukt snygga…

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer