Föreningsidrotten i mitt hjärta

sites/default/files/ifgöta.JPG

sites/default/files/ifgöta.JPGIbland går jag till gymmet och tränar styrka. Ibland går jag till ett träningsinsitut och deltar i ett danspass. Ibland är jag ute i skogen och springer. Men oftast går jag till gemenskapen hos min förening.


Trots att jag utövar en individuell idrott är vi ett team, för vi tillhör samma klubb. Där finns människor som förstår friidrott, som kan friidrott och som lever friidrott. I alla åldrar. Tränare, utövare, funktionärer, föräldrar, kanslipersonal och åskådare. Vi är alla olika på många sätt, men kärleken till friidrotten gör oss till en familj.


Föreningsidrotten är lika viktig för mig som att andas. Föreningsidrotten strävar efter att vara till för alla. Föreningsidrotten skapar vettiga människor. Föreningsidrotten är passion.


Många gånger har jag funderat på vad jag skulle gjort om inte min förening och min idrott funnits där. Ett plats där jag alltid mår bra, får vara jag och där jag definieras som en idrottare, och inget annat.


Föreningsidrotten är kärlek till sporten. Föreningsidrotten visar att mycket kan göras med små medel. Föreningsidrotten skapar motionärer. Föreningsidrotten skapar världsstjärnor.


Min förening heter IF Göta Karlstad, och är en av Sveriges största friidrottsklubbar. Med motionslopp, friidrottstävlingar och andra evenamang är de en viktig del av idrottsstaden Karlstad.

 
Tack svensk idrott för att du alltid finns där.

No Comments Yet

Comments are closed