Mångstegen – en fiende

sites/default/files/FullSizeRender_3.jpgInom friidrotten har vi en uppsjö av roliga, konstiga, svåra, lätta, coola, snygga, fula och utmanande övningar. En hoppövning som jag själv alltid haft svårt för att göra riktigt bra, är mångsteg. Det har varit en riktig fiende och så fort de varit med på träningsprogrammet har jag liksom känt mig lite olustig.

sites/default/files/FullSizeRender_3.jpgInom friidrotten har vi en uppsjö av roliga, konstiga, svåra, lätta, coola, snygga, fula och utmanande övningar. En hoppövning som jag själv alltid haft svårt för att göra riktigt bra, är mångsteg. Det har varit en riktig fiende och så fort de varit med på träningsprogrammet har jag liksom känt mig lite olustig. Ni vet hur det kan vara, man måste men vill inte.

Vi börjar komma överens jag och mångstegen, även om vi har en bit kvar till ”bästa vänner-stadiet”. Mångsteg gör vi för att öva allt möjligt, som spänst, koordination, hoppstyrka och isättning. Mångsteg är som ett långt löpsteg fast man hoppar. Du ska få känlsan av att stanna upp i luften under den fas då du inte har markkontakt. Alltså är det viktigt att tänka på spetsigt knä, stora armrörelser, sträck i höften och en aktiv isättning.

Igår körde jag mångsteg med Nellie för andra gången, och hon verkar kunna hitta rätt ganska snart. Det är en bra början! Kolla in videon nedan!

No Comments Yet

Comments are closed