Vila nu, utan dåligt samvete

sites/default/files/2015-08-24 19.04.20.jpgDet är högtid, och även om jag inte firar så tar jag tillfället i akt att vila.

sites/default/files/2015-08-24 19.04.20.jpgDet är högtid, och även om jag inte firar så tar jag tillfället i akt att vila.

Det här året började med en varning för mig. Min kropp talade om att det är dags att ta det lugnt. Och den fortsätter att tala om det. Den ber mig att lyssna. Det är jag dålig på, och flera med mig. Jag jobbar heltid, bloggar, tränar själv och coachar nästan varje dag. Att vila ger mig dåligt samvete och till följd av det stressar jag. Allt ska hinnas med och allt ska göras perfekt.

I veckan kom tjejen jag tränar till träningen och kände sig stressad, uppe i varv och trött. Hon fyller snart 16 år. Stressen kryper ner i åldrarna, och det skrämmer mig.

Det finns saker som måste göras, som ska hinnas med under påsken. Jag vet det, men prioritera och välj bort det som kanske faktiskt kan vänta en stund. Vila nu, gör sådant du mår bra av. Det finns alltid sådant som kan vänta. Utom livet, sätt inte det på paus bara för att du vill vara duktig och bäst. Till slut säger kroppen ifrån, och det kan ha en ände med förskräckelse.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer