Utmaningen som håller i sig än

sites/default/files/Utbetalningsspec.jpgAugusti 2007.

sites/default/files/Utbetalningsspec.jpgAugusti 2007. Platsen var Sannerudsvallen i Kil. Jag skule fylla 20 år om mindre än två månader och jag hade bestämt mig för att börja träna friidrott. Nej, jag vet. Ingen börjar med friidrott som tjugoåring. Eller?

Efter att ha dansat i nästan femton och i ärlighetens namn var ganska trött på det slutade jag samma år som jag tog studenten. Ett helt år utan någon mer fysisk aktivitet än promenader gjorde att jag snart hade ont i hela kroppen. Jag insåg att jag måste börja träna igen, och jag ville ha en utmaning. Så jag började jogga. Hemma i de värmändska skogarna sprang jag, för första gången i mitt liv, längre än en kilometer i sträck. 
 

Tidigare hade jag alltid avskytt löpning. Det säger jag bara inte, fråga vem som helst som känt mig hela livet. Jag sprang inte, det var skrattretande att jag ens skulle komma på tanken. Alltså verkligen.
 

Men! Nu hade jag en längtan och en kaxig idé om att jag skulle bli bra på löpning. Snabb rent utav. Springa kan väl alla? Efter två månader av jogg stod jag inför mitt första träningspass med en friidrottsgrupp där de flesta var minst fem år yngre än mig och väldigt duktiga.
 

Efter det första passet var jag redo att aldrig mer anstränga mig fysiskt, speciellt efter att tränaren informerat mig om att den träning de körde just då, var den lättaste på hela året. De här människorna är inte riktigt kloka, tänkte jag. Två veckor senare, efter att ha upplevt den värsta träningvärk jag någonsin haft, hade jag börjat älska friidrott. 
 

Den här utmaningen håller i sig än. Sprint och 200 meter är min gren, fast som tränare sysslar jag med medeldistans. Och nej jag äingen atletisk talang, men så länge det får mig att växa stannar jag kvar.

 

Som ni kanske förstår kommer det att bli en del friidrott här. Och speciellt löpning. Det kommer också att bli ledarskap, kommunikation, funderingar om livet och vikten av att bara må gôtt.


 

Häng på!

No Comments Yet

Comments are closed