Strukturerad spontanitet

Nu ska jag släppa er rakt in i min hjärna.

Där inne, innanför de runda kinderna och det allt tunnare håret, där råder det en ständig kamp.

Nu ska jag släppa er rakt in i min hjärna.

Där inne, innanför de runda kinderna och det allt tunnare håret, där råder det en ständig kamp.

Å ena sidan har jag det enorma behovet av att ha allting på plats. Scheman om var och när saker ska hända. Ok…träning på morgonen ..Måndag, Onsdag och Fredag. Samma dagar ska jag klippa pod. Bra… då kan jag sova den där extra timmen på Tisdag och Torsdag och ett par extra på Lördag och söndag. Söndag ja. .. då bestämmer vi vad vi ska äta hela veckan. Och att ser till så jag får med mig matlåda också. Sen jobbet… om jag ser till att jag följer samma struktur varje dag varje vecka. Tex måndag gör jag ditt, Tisdag gör jag datt osv .

Spikat!

Jag behöver verkligen detta. Mitt liv hänger på detta. Om jag inte har planen klar så blir jag tokig eller handlingsförlamad.

Vad gott att ha det klart för sig vad planen är för veckan och för nästa vecka och för nästa vecka och för n…….herregud SKJUT MIG!  

 

Ska jag veta vad jag ska göra varje dag i resten av mitt liv. Pigga upp med att byta till att ha kyckling på tisdag istället för onsdag? Nä fy fan. Det går ju inte. Jag är ju kreativ och spontan. Jag mår ju makalöst dåligt av rutiner. Jag tappar ju konceptet om vem jag är då. Livstids fängelse är en mardröm för mig. Enbart för att jag ser det som att brinna i en evighet eld om jag inte har spontanitet. Att alltid veta vad som ska hända är vidrigt.

Ja fast att veta att jag har jobbet och allt under kontroll och att mitt andra jobb har uppdrag är ju skönt och att veta att jag kommer ut och tränar Måndag, Onsdag och Fredag. Behagligt att inte behöva tänka hela tiden.

 

Ni förstår va?

 

 

Nu är det dock så att det mesta har satt sig i livet och 2017 ser ut som stabilt planerat med vissa inslag av spontanitet. 

 

Imorgon springer jag och lyssnar på Filip och Fredrik på morgonen. Skönt att veta.

 

Väntar nog till nästa vecka innan jag fuckar upp det igen.

 

No Comments Yet

Comments are closed