Ett Aprilskämt?

Hej Kära ni.

Som rubriken lyder så kan man undra om detta är ett skämt? Den 1:e April och allt. Men nej det är inget aprilskämt även om jag tycker det är fantastiskt rolig. 

Hej Kära ni.

Som rubriken lyder så kan man undra om detta är ett skämt? Den 1:e April och allt. Men nej det är inget aprilskämt även om jag tycker det är fantastiskt rolig. 

Jag ska vara ärlig och börja med en bekännelse. Jag har Aldrig bloggat. Så jag kommer inte bli ledsen om det kommer konstruktiv kritik. Men jag hoppas att ni ger mig chansen även om det kanske inte kommer bli som de bloggar ni är vana vid. Det kommer inte ens bli som de träningsbloggar ni är vana vid. Jag gjorde likadant när jag startade min pod om träning. Det är bara att köra om man har ett brinnande intresse. Och även om jag ligger på 120+ kg så brinner jag för träning, det är bara lite annorlunda. Nä nog med brasklappar,

Nu Kör Vi.

Jag har ett mål och det är att en dag springa New York Marathon (nej inte heller ett Aprilskämt). Tror det är första gången som jag yppar detta överhuvudtaget. Men så är det. Och ett mål på vägen är att succesivt öka mina lopp och i slutet på sommaren 2014 sprang jag mitt första lopp och det var Midnattsloppet i Stockholm. 2015 gjorde jag det igen fast i Malmö. Och i år, väldigt snart ska jag springa min första Halvmara, Göteborgsvarvet. Och det är mitt närmsta mål. Jag började i slutet på förra året att öka längder och lägga in intervaller så på något sätt känner jag att sträckan är överkommlig. Men för att komma ner lite i tid så måste jag tappa en del kilon, så där ligger mitt aktuella fokus. Och det är i det läget vi är nu. Det är här ni får hänga på min resa mot Göteborgsvarvet. 

 

Idag stod det löpning på mitt schema. Vilket schema? Det jag har i huvudet. Så klockan 5.30 steg jag ur huset och satte av mot en liten runda i maklig fart eftersom det var ett tag sen jag sprang.

sites/default/files/20160401_060629.jpg

Men jag måste säga att det är rätt så trevliga omgivningar jag har att springa i. När man kan ta sig fram längs stranden vid Öresund och se Hamlets gamla hemvist Kronborgs Slott på andra sidan, då känns det lite lättre att motivera sig själv.

sites/default/files/20160401_062134.jpg

Fast det är i det här läget som det ligger en liten pulshöjare som jag har en stor respekt för…inte rädd, men….jo lite rädd.. Den är ett litet delmål på vägen mot en bättre kondition. Målet är att kunna springa upp för trappan utan stopp och i en hyfsad fart. Men i dagsläget ska jag bara ta mig upp för den och överleva. Låter lätt va…men det är lika spännande varje gång att se om man behöver akutvård eller inte.

sites/default/files/20160401_062247.jpg

Fast såhär nöjd kan man ändå vara när man har tagit sig upp nära tre fjärdedelar och hämtar andan.

 

sites/default/files/20160401_062407.jpg

Väl hemma sen så är man ännu nöjdare. Lagom att komma in ta en dusch och kasta sig i bilen och dra till Jobbet pigg som en lärka.

sites/default/files/20160401_063536.jpg

Hur gick det då?  Bättre än väntat med löpningen. Kände mig stark och (i mina mått mätt) snabb. Trappan fick ett stopp (för att ta bild) för att pusta ut och när jag väl nått toppen så fick jag leta en stund efter allt tillgängligt syre i min omgivning innan jag kunde fortsätta trampa på. Men som alltid efter morgonträningen så fick man en skjuts i energinivån.

Ha det nu fint…ni lär höra av mig strax igen.

Och vill ni följa mig i de övriga Sociala medierna (Instagram och Twitter) så är jag @eggemannen och min pod heter “Du Får Vila Sen” och finns överallt där man hittar poddar. Till och med i Spotify om man kör via mobila enheter. Det är bara att söka. Det kommer komma inlägg om denna också framöver.


Nu bjussar jag på lite Vår och önskar en fortsatt trevlig Fredag.

sites/default/files/20160401_065748.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer