Recept jordnötskyckling långkok

Håll i hatten.

Här kommer mitt första inlägg på evigheter. Lovade mig själv att den dagen vi bytte till WordPress så skulle jag komma igång. Nu var det ett tag sedan sporthälsa bytte..men jag har tampats med nytt jobb och lite annat på sistone vilket gjort att jag fick skjuta på det ytterligare.

Som grädde på moset tänkte jag liksom rivstarta med ett recept. Dagens kvällsmat blev kyckling i jordnötssås och ris. Denna rätt har många olika kryddor. Man kan dock mixtra lite som man vill. Dumt att skippa jordnötssmöret dock. Det gör typ allt och lite därtill.


Jordnötskyckling med kokosmjölk

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1, 5 dl jordnötssmör
  • 1 burk a 500 g med krossade tomater
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1, 5 tsk salt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk tamarisoja eller svampsoja
  • 1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde

Gör så här:
Lägg kycklingen i crockpoten (eller i en non-stick gryta) Blanda ihop allt utom kokosmjölken i en skål.

Om du lagar i crockpot:

Häll såsen över kycklingen och kör på låg i 5-6 h (kör 3-4 h för tinade, stora fileer och 2-3 h för tinade innerfileer). Sista 15 min så tillsätter du kokosmjölken och låt stå sista tiden.

Om du lagar i gryta:

Rör i även kokosmjölk/kokosgrädde. Häll såsen över kycklingen och kör på låg värme på spisen i 5-6 h (kör 3-4 h för tinade, stora fileer och 2-3 h för tinade innerfileer).
Servera med ris och wokade grönsaker.

Jag glömde ta en bild på min tallrik.. var så hungrig ????

No Comments Yet

Comments are closed