Mammalivet

 

Hej på er!

Ännu finner jag det svårt att få ihop mammalivet. Det är lite baby blues här emellanåt och det är inget jag skäms över att erkänna. Allt är tamigf*n inte guld och gröna skogar som förstagångsförälder. 

 

Hej på er!

Ännu finner jag det svårt att få ihop mammalivet. Det är lite baby blues här emellanåt och det är inget jag skäms över att erkänna. Allt är tamigf*n inte guld och gröna skogar som förstagångsförälder. 

Jag har i några veckor (läs 5 veckor) försökt skapa några rutiner över amning, sovande och mitt egna ätande, men all min planering går åt skogen hela tiden. Jag har väl på sistone insett att det är svårt att planera när man har ett spädbarn i huset. Jag lär mig lite nya knep varje dag… som att om jag kör in vagnen i hallen efter promenaden så KANSKE Vincent sover lite så att jag hinner kissa och eventuellt förbereda lite mellis till mig. (eller som nu BLOGGA för första gången på en evighet). 

I fredags lyckades jag ta mig till gymmet för första gången sedan förlossningen. Jag var nog lyckligast i världen där och då, även om passet var rätt kort. Känslan att få stoppa in hörlurarna och stoppa ut mammalivet för 45 minuter var fantastisk. I 45 minuter kände jag mig som en egen individ igen och inte som en mjölkko. (Förlåt alla fina mammor, men det är så jag känner mig stundvis.) Det besöket till gymmet blev verkligen ett wake-up call. Jag såg min kropp i spegeln och jag kände att jag blivit svagare, vilket förvisso inte är konstigt eftersom jag i princip inte besökt ett gym sen juni förra året av anledningar som inte behöver nämnas. 

Igår söndag var jag åter en sväng på gymmet och tränade biceps, rygg och lite cardio. Fortfarande under någon form av eufori. Jag gick runt med ett stort leende på läpparna så resterande tränande lär trott att jag är totalt knäpp.

 Jag har nu skrivit ihop någon form av matschema som jag ska få att funka… Det måste funka, eftersom jag har cirka 20kg att gå ner till september månad. Mammavikt + några bekväma kilon som fanns innan jag blev gravid. Träningsschemat är snart klart, men behöver justeras lite eftersom jag har mammakropp som inte tål lika mycket stryk som innan.  

Jag hyser all respekt till alla mammor där ute som får ihop sina mammaliv med träning och mat. ALL RESPEKT.

NI är grymma!

 

Nu vaknade Vincent i vagnen, så vi hörs!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer