What If It's All In Your Head

Yoga, förhållandet till ditt inre.

För mig är Yoga högst personligt. Det är ett möte med ditt inre väsen och en chans att kommunicera djupare än någonsin med din kropp. Med kärlek, nyfikenhet och omtanke. Du kan göra det i stora klasser och du kan göra det själv. En matta och din kropp, de enda du behöver för att utföra denna magiska stund. 

Detta är en nytändning i mitt liv. Yogan alltså. Den har efter hösten blivit en räddande kram och en oas i stressen. Jag gav den absolut ingen chans först men tålmodig som den är så fanns den där i mitt huvud under hela den tiden jag skulle behövt den som mest. Nu är den här och antagligen är den djupare än någonsin. Jo, nu när jag Yogar gör den mer än den någonsin gjort för mig.

Även om det varit ett halvår med otroligt ostrukturerad träning, mycket stress och inte alls så mycket prehab-träning som jag brukar ägna mig åt så jublar min kropp när jag sträcker ut i olika positioner. Var det det här som saknades alltså? Yoga?

Jag kan komma på mig själv med att på kvällen bara ställa klockan och lägga huvudet på kudden. Ingen mobil, ingen tv. Bara ligga där och njuta av att utforska tankarna i huvudet och drömma om framtiden. Nu kanske detta inte låter så speciellt så låt mig förklara. OM jag ens skulle somna för 1.5 månader sedan så var jag tvungen att uppehålla hjärnan från katastrof och rädsla. Detta med en podcast + ett mobilspel. Jag är på nivå 900 på vissa mobilspel nu. Helt galet.

Jag kunde inte tänka utan att lida och vara livrädd. Jag, som är så stark? Var livrädd för konsekvenser av saker som hänt eller svek. Inte ett stänk styrka fanns kvar i mitt annars så starka psyke. Meditation är verkligen en av de stora hjälperna här. För att plocka upp lite krokar att hänga upp livet på igen. Därför är denna våren till för att etablera oruckbara rutiner i min yoga och meditations-praktik.

Är det kaos? är det hopplöst? är det som om det inte finns någon botten i den där leran du trampar i? Meditation och Yoga löser inte alla världens problem men det hjälper dig att bygga upp möjligheten att tänka ut lösningar i alla fall. Ge det en chans.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras