Recept: Salladsskålar med nudlar och lax

Impa på gänget där hemma med dessa roliga skapelser.

Impa på gänget där hemma med dessa roliga skapelser.

sites/default/files/salladsskål_0.jpeg

Salladsskålar med lax – 4 portioner
Näringsvärde: 470 kcal, 32 g kolhydrater, 28 g protein, 25 g fett

Ingredienser:
4 bitar lax á 125 g
salt och peppar
1 st gul lök
1 st morot
200 g vitkål
1 msk rapsolja
½ röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära (ca 2 msk riven)
3 msk soja
1 paket glasnudlar (100 g)
8 st isbergssalladsblad, till skålarna
1 dl cashewnötter

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla morot, vitkål, chili, lök och vitlök.
  3. Tärna laxen. Strö över salt och peppar.
  4. Stek lök, morot, vitkål och chili.
  5. Riv ned ingefära och tillsätt soja.
  6. Blanda slutligen i nudlarna och nötterna.
  7. Riv av hela salladsblad och använd som skålar.
  8. Lägg blandningen i salladsbladen. Servera!
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer