Meat-Free Monday firas med en vegetarisk gratäng

Med bönpasta istället för vanlig pasta ökar du proteinmängden i gratängen. 

sites/default/files/gryta_0_0.jpg

Vegetarisk pastagratäng – 4 portioner
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g kolhydrater, 29 g protein, 18 g fett

Med bönpasta istället för vanlig pasta ökar du proteinmängden i gratängen. 

sites/default/files/gryta_0_0.jpg

Vegetarisk pastagratäng – 4 portioner
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g kolhydrater, 29 g protein, 18 g fett

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ röd spansk peppar
4 tomater
1 msk tomatpuré
1 zucchini
1 paprika
1 msk olivolja
1 dl vatten
0,5 dl fryst basilika (½ kruka basilika)
Salt
Peppar
200 g bönpasta
3 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka lök, peppar, tomat, zucchini och paprika. Stek sedan i oljan.
  3. Tillsätt vatten, basilika, salt och peppar
  4. Låt grönsaksblandningen puttra några minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Olja in en ugnsform, lägg sedan pasta i botten och grönsaksblandningen på. Riv slutligen osten över hela gratängen.
  7. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått en fin färg.
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer