Med bönpasta istället för vanlig pasta ökar du proteinmängden i gratängen.
Vegetarisk pastagratäng – 4 portioner
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g kolhydrater, 29 g protein, 18 g fett
Med bönpasta istället för vanlig pasta ökar du proteinmängden i gratängen.
Vegetarisk pastagratäng – 4 portioner
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g kolhydrater, 29 g protein, 18 g fett
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ röd spansk peppar
4 tomater
1 msk tomatpuré
1 zucchini
1 paprika
1 msk olivolja
1 dl vatten
0,5 dl fryst basilika (½ kruka basilika)
Salt
Peppar
200 g bönpasta
3 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka lök, peppar, tomat, zucchini och paprika. Stek sedan i oljan.
- Tillsätt vatten, basilika, salt och peppar
- Låt grönsaksblandningen puttra några minuter.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Olja in en ugnsform, lägg sedan pasta i botten och grönsaksblandningen på. Riv slutligen osten över hela gratängen.
- Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått en fin färg.