Fish tacos

Ikväll firar vi solens närvaro med picknick och fish tacos!

Ikväll firar vi solens närvaro med picknick och fish tacos!

sites/default/files/fich tacos_0.jpg

Fish tacos
2 portioner
Näringsvärde: 500 kcal, 34 g kolhydrater, 41 g protein, 21 g fett

Ingredienser
400 g torsk
½ st röd chili (spansk peppar)
2 st vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
salt och peppar

Avokadosalsa
1 st avokado, hackade
½ st lime, pressad
½ st röd lök, hackad
½ st röd spansk peppar, hackad
salt

Tomat- och majsmix:
½ paket körsbärstomater
1 dl fryst majs

Tillbehör
2 st mjuka tortillas
½ st lime, klyftad
Sallad
1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Hacka chilin och vitlöksklyftorna och stek i olivoljan.
  2. Tärna samtidigt torskfiléerna och lägg sedan ned de tillsammans med chilin och vitlöken, stek cirka 2 min per sida, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär upp avokado och hacka lök samt chili.
  4. Lägg allt i en skål och pressa lime över salsan. Smaka av med salt.
  5. Skär upp tomaterna och blanda i en skål med majsen.
  6. Klyfta lime.
  7. Lägg fisken på en tortilla, lägg på salsa och toppa med tomat- och majsmixen.
No Comments Yet

Comments are closed