Ikväll firar vi solens närvaro med picknick och fish tacos!
Ikväll firar vi solens närvaro med picknick och fish tacos!
Fish tacos
2 portioner
Näringsvärde: 500 kcal, 34 g kolhydrater, 41 g protein, 21 g fett
Ingredienser
400 g torsk
½ st röd chili (spansk peppar)
2 st vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
salt och peppar
Avokadosalsa
1 st avokado, hackade
½ st lime, pressad
½ st röd lök, hackad
½ st röd spansk peppar, hackad
salt
Tomat- och majsmix:
½ paket körsbärstomater
1 dl fryst majs
Tillbehör
2 st mjuka tortillas
½ st lime, klyftad
Sallad
1 dl gräddfil
Gör så här
- Hacka chilin och vitlöksklyftorna och stek i olivoljan.
- Tärna samtidigt torskfiléerna och lägg sedan ned de tillsammans med chilin och vitlöken, stek cirka 2 min per sida, smaka av med salt och peppar.
- Skär upp avokado och hacka lök samt chili.
- Lägg allt i en skål och pressa lime över salsan. Smaka av med salt.
- Skär upp tomaterna och blanda i en skål med majsen.
- Klyfta lime.
- Lägg fisken på en tortilla, lägg på salsa och toppa med tomat- och majsmixen.