Chili con carne med ris

Njut av en härlig Chili con carne ikväll!
Tips! Går lika bra att byta ut nötfärsen till kycklingfärs eller quornfärs.

sites/default/files/2016-05-05-12-50-33_0.jpg

Chili con carne med ris
4 portioner
Näringsvärde: 530 kcal, 63 g kolhydrater, 37 g protein, 13 g fett

Njut av en härlig Chili con carne ikväll!
Tips! Går lika bra att byta ut nötfärsen till kycklingfärs eller quornfärs.

sites/default/files/2016-05-05-12-50-33_0.jpg

Chili con carne med ris
4 portioner
Näringsvärde: 530 kcal, 63 g kolhydrater, 37 g protein, 13 g fett

Ingredienser:
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs 10 %
1 msk smör
salt och peppar
1 tsk chiliflakes
500 g krossade tomater
1 paket bönor, t.ex. kidneybönor. stora vita bönor och svarta bönor

Till servering
2 dl okokt ris
4 dl vatten

Gör så här:

  1. Hacka rödlök och vitlök och stek sedan i smör. Lägg i en skål.
  2. Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar och chiliflakes.
  3. Lägg i krossade tomater och lökblandningen i pannan. Låt koka i cirka 15 min.
  4. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Sila och skölj bönorna. Lägg dem i chilin. Låt chilin koka upp så att bönorna blir varma.
  6. Servera med ris och en härlig sallad gjord på de grönsakerna du har i kylskåpet.
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer