Recept: Somrig kycklingsallad

Bjud på en stor och härlig kycklingsallad till middag!

sites/default/files/2016-05-08-17-01-16.jpg

Kycklingsallad med parmesankräm

2 portioner
Näringsvärde: 470 kcal, 12 g kolhydrater, 57 g protein, 20 g fett

Bjud på en stor och härlig kycklingsallad till middag!

sites/default/files/2016-05-08-17-01-16.jpg

Kycklingsallad med parmesankräm

2 portioner
Näringsvärde: 470 kcal, 12 g kolhydrater, 57 g protein, 20 g fett

Ingredienser:
2 stora kycklingfiléer
1 msk olivolja
basilika, salt, peppar
200 gram romansallad eller annan sallad som du har i kylskåpet
200 g körsbärstomater

Parmesankräm:
50 g riven parmesanost
2 dl turkisk yoghurt
Salt och peppar
½ tsk fransk senap

Gör så här:

  1. Stek kycklingfiléerna i oljan. Krydda filéerna med basilika, salt, peppar.
  2. Tips! Stek först på hög värm cirka 1 min per sida. Dra sedan ned temperaturen och stek sedan cirka 5 min per sida.
  3. Hacka upp sallad och dela tomaterna. Lägg allt i en skål.
  4. Riv parmesanost och bland med yoghurt och senap. Smaka av och krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Lägg upp sallad och kyckling. Servera med krämen vid sidan av.
No Comments Yet

Comments are closed