Bjud på Bakad potatis med currykyckling

sites/default/files/foodprep_0.jpg

Bakad potatis med currykyckling
2 portioner
Näringsvärde: 550 kcal 54 g kolhydrater, 36 g protein, 19 g fett

sites/default/files/foodprep_0.jpg

Bakad potatis med currykyckling
2 portioner
Näringsvärde: 550 kcal 54 g kolhydrater, 36 g protein, 19 g fett

Ingredienser:
2 st bakpotatisar
2 st kycklingfiléer + ½ tsk salt i vattnet
2 dl lätt crème fraiche
½ liten röd lök
½ liten röd paprika
½-1 msk curry
1 tsk salt
½ tsk peppar
grönsallad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, borsta och torka potatisarna. Packa in potatisen i aluminiumfolie.
3. Baka potatisen i en långpanna mitt i ugnen, ca 1-1½ timme. Stick i dem och känn om de är färdigbakta.
4. Koka kycklingfiléerna i cirka 10-12 min. Låt svalna. Tips! Spara buljongen och använd den i pumpasoppan.
5. Hacka löken och tärna paprikan.
6. Blanda i en skål kyckling, crème fraiche och kryddor.
7. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig.
8. Klicka i kycklingröran och servera med en härlig grönsallad.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer