Minska matsvinnet: Först ut är bananen

Vi slänger alldeles för mycket mat som egentligen inte är dålig. Så låt oss titta på olika livsmedel som vi slänger i onödan. Vi börjar med bananen:

sites/default/files/2016-04-10-19-22-00.jpg

Visste du att de bruna prickarna på bananen är en indikation på att bananen är mogen och härligt söt?

Vad händer?

Vi slänger alldeles för mycket mat som egentligen inte är dålig. Så låt oss titta på olika livsmedel som vi slänger i onödan. Vi börjar med bananen:

sites/default/files/2016-04-10-19-22-00.jpg

Visste du att de bruna prickarna på bananen är en indikation på att bananen är mogen och härligt söt?

Vad händer?

En omogen banan har mycket stärkelse i fruktköttet, som när den mognar, omvandlas till sockerarter. Därav den ökade sötman i bananen när den mognar och känslan av strävhet i munnen när man äter en omogen banan. Skalet byter samtidigt färg från gul/grön till starkt gul med bruna prickar på. 

Så släng inte bananen bara för att den börjat bli brun mixa den istället med 2,5 dl mjölk och bär så får du en härligt söt smoothie!

sites/default/files/2016-04-10-19-30-18.jpg

No Comments Yet

Comments are closed