Hamburgare

Låt oss fira att det är lördag!

Att göra hemmagjorda hamburgare är inte bara hur enkelt som helst att göra utan det är riktigt gott också.

sites/default/files/2016-03-19-12-46-28.jpg

4 portioner

Näringsvärde: 500 kcal, 48 g kolhydrater, 34 g protein, 18 g fett

Låt oss fira att det är lördag!

Att göra hemmagjorda hamburgare är inte bara hur enkelt som helst att göra utan det är riktigt gott också.

sites/default/files/2016-03-19-12-46-28.jpg

4 portioner

Näringsvärde: 500 kcal, 48 g kolhydrater, 34 g protein, 18 g fett

Ingredienser:
500 g nötfärs 10 %
1 ägg
1 tsk salt
½-1 tsk svartpeppar
1 krm chiliflakes

Tillbehör:
8 skivor valfritt rostbröd eller 4 hamburgarbröd
Tomat
Grönsallad
Lök
Ketchup (näringsvärdet är beräknat på ca 1 msk per hamburgare)
Hamburgardressing, 40 % (näringsvärdet är beräknat på ca 2 tsk per hamburgare)

Gör så här:

  1. Blanda nötfärs, ägg och kryddor.
  2. Forma till 4 hamburgare och stek i en varm panna.
  3. Skär tomater, lök och sallad.
  4. Rosta bröd och lägg ihop till fyra hamburgare. Snåla inte med sallad, tomat och lök.
  5. Njut!
sites/default/files/2016-03-19-14-59-11.jpg
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer