Kikärtsbiffar med matvete

Vegetariskt, kalorisnålt och proteinrikt? Går det? Jajemen!

Bjud på riktigt goda vegetariska biffar.

sites/default/files/2016-03-02-19-23-57.jpg

Vegetariskt, kalorisnålt och proteinrikt? Går det? Jajemen!

Bjud på riktigt goda vegetariska biffar.

sites/default/files/2016-03-02-19-23-57.jpg

sites/default/files/2016-03-02-19-22-25.jpg

Kikärtsbiffar med matvete

Näringsvärde: 365 kcal, 46 g kolhydrater, 21 g protein, 7 g fett

2 portioner

Ingredienser

3 dl kokta kikärter

1 liten hackad gul lök

1 tsk malen spiskummin

1 riven vitlöksklyfta

1 krm salt

1 knippa persilja

½ msk maizena

½ msk rapsolja till stekning

Matvetesallad:

¾ dl matvete

2 dl vatten

¼ buljongstärning, (gärna grönsak)

100 g haricots verts och/eller andra frysta grönsaker

Kryddyoghurt:

1 dl kvarg, 0,3 %

1 msk hackad mynta/basilika eller annan färsk favorit krydda

1 krm salt

Gör såhär:

1. Mixa kikärter, lök, kryddor och maizena.  

2. Forma små platta biffar och stek på medelvärme i oljan.  

3. Koka matvetet i buljongen. Lägg ner haricots verts när 4 min återstår av koktiden.  

4. Blanda ihop såsen.

5. Servera med sås och grönsallad.

¡Buen provecho!

sites/default/files/2016-03-02-19-27-08_0.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer