Himmelska köttbullar med tomatsås

Som alltid ska det gå snabbt att göra och dessutom vara gott och näringsriktigt. Snabbt, enkelt och supergott helt enkelt!

Som alltid ska det gå snabbt att göra och dessutom vara gott och näringsriktigt. Snabbt, enkelt och supergott helt enkelt!

sites/default/files/2016-02-22-15-22-24.jpg

Himmelska köttbullar med tomatsås
Näringsvärde: 490 kcal, 42 g kolhydrater, 33 g protein, 21 g fett

4 portioner
500 g nötfärs, (10 %)
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk chili flakes
1 tsk olja

Tomatsås:
1 stor lök (Jag älskar lök!)
½ burk lätt Crème Fraiche Paprika/Chili
1 burk tomatsås (400 g)
1 tsk basilika
½ tsk svartpeppar
1 krm salt

Tillbehör:
Ris (2 dl okokt)

Gör så här:

  1. Blanda nötfärs, ägg och kryddor.
  2. Rulla till cirka 12 bollar. Ställ i kylskåpet.
  3. Stek löken i 1 tsk olja tills den fått fin färg. Lägg den i en skål.
  4. Stek köttbollarna. De ska inte vara helt genomstekta.
  5. Lägg lök, Crème Fraiche, tomatsås och kryddor i pannan tillsammans med bollarna.
  6. Rör runt försiktigt och låt puttra tills bollarna är genomstekta, cirka 20 minuter.
  7. Koka ris enligt instruktionerna på förpackningen.
  8. Servera med en härlig grönsallad.

¡Buen provecho!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer