Idag serveras örtkryddat kycklinglår med matvete till middag!

God och näringsriktig mat ska vara enkel att göra utan att för den delen kompromissa med smaken.

sites/default/files/Kyckling2.jpgÖrtkryddat kycklinglår med matvete

4 port
500 kcal, 40 g kolhydrater, 45 g protein, 17 g fett

God och näringsriktig mat ska vara enkel att göra utan att för den delen kompromissa med smaken.

sites/default/files/Kyckling2.jpgÖrtkryddat kycklinglår med matvete

4 port
500 kcal, 40 g kolhydrater, 45 g protein, 17 g fett

4 st kycklinglår (Cirka 1 kg frysta kycklinglår)
1 msk olja
0,5 msk salt
Valfria örter 
(Jag älskar att blanda 1 tsk oregano, 1 tsk basilika, 0,5 tsk svartpeppar och såklart en nypa chili eller två.)

Serveras med:
Matvete (3 dl okokt)
Spenat
250 g körsbärstomater

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Häll olja, kryddor och salt i en ugnsform.
  3. Lägg kycklinglåren i formen och gnugga in kryddorna riktigt ordentligt och med mycket kärlek.
  4. Ställ in formen i mitten av ugnen, cirka 45 min (Mina var delvis frusna).
  5. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet.
  6. Servera kycklingen med ljummet matvete och toppa allt med en stor näve spenat samt delade tomater.

Tips!
Vill du dra ned på kalorierna ytterligare? 
Ta bort skinnet på kycklingen. Då kommer näringsvärdet på måltiden att förändras lite (kolla in fettmängden):
 430 kcal, 40 g kolhydrater, 45 g protein, 7 g fett.

Som mormor brukar säga ¡Buen provecho!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer