Träning För Skojs Skull

Vecka 24 – Longboard

 

 

Det borde vara olagligt att INTE vara utomhus sommarkvällar som den här. Ut och ta en promenad, eller ännu mysigare – ta med en longboard! Det ser väldigt härligt ut när man ser folk swischa fram på en bräda, men jag tyckte definitivt det var svårare än det ser ut. Inte nog med att den rullar, den sviktar också, både för tyngden uppifrån och i sidled för att man ska kunna svänga. Jag tänker mig att det går ganska snabbt att få in snitsen, det liknar i mångt och mycket snowboard-teknik, så om man har den någorlunda i kroppen så ska inte longboard vara en omöjlighet. Jag har den inte i kroppen…

 


 

Det såg väldigt mycket coolare ut än mig när vi åkte. 100% av alla bilder vi tog skvallrade om det. Det är svårt att låtsas som att man kan åka, det blir väldigt tydligt på hållningen och stilen att man är nybörjare. Men jag bjuder på den! 

 


 

Som van longboard-åkare poängterade han något klokt som jag tänker att man borde ta till sig om man vill bli duktig på longboard:

 

– Du måste ramla mycket för att bli bra.

– Du måste lära dig att ta ut kurvorna, att luta dig ordentligt och att slappna av och lita på din balans.

 

För att göra det kommer du troligtvis ramla av brädan både en och två gånger i början, så knäskydd kanske är att föredra. Min ambition är dock inte att bli bäst, jag nöjer mig glatt med att njut-åka i kvällssolen. Men det skulle vara roligt att köra med full mundering någon gång för att verkligen kunna gå all in.

  

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras