Egengjord blåbärskvarg

sites/default/files/mellis.jpgMin kollega öppnade kylskåpet på jobbet och utbrast:
– Har du blåbärspaj med dig!?

I wish. Men pajen får vänta till ett somrigare och festligare tillfälle. Och istället för att köpa kvarg med smak (och få i sig onödigt mycket sötningsmedel) är det bättre och billigare att slänga ihop ett eget. 

sites/default/files/mellis.jpgMin kollega öppnade kylskåpet på jobbet och utbrast:
– Har du blåbärspaj med dig!?

I wish. Men pajen får vänta till ett somrigare och festligare tillfälle. Och istället för att köpa kvarg med smak (och få i sig onödigt mycket sötningsmedel) är det bättre och billigare att slänga ihop ett eget. 

Jag blandar 1-1,5 dl kvarg med en 1/2 tsk honung och 1 dl frysta blåbär. Strör sedan torkade och rostade kokosflingor över. Jag låter burken stå framme så att blåbären hinner tina lagom till att det är dags att äta mellanmål. 

För övrigt tog jag fram detta mellanmålet när de andra fikade äppelpaj med vaniljsås. Självklart kom det gliringar. 

– Men kom igen nu då Bea! Ät lite paj. 

Detta säger folk som har dåligt samvete för att de äter fel och jag äter rätt. Det känns mycket bättre för dem om jag också trycker i mig onödiga och tomma kalorier och sedan sätter mig vid datorn. MEN. Självklart fokuserar jag på mitt mål och skiter i sånt 😉
Gör det du också. Om du har bestämt dig för att leva hälsosamt så låt inte andras dåliga samvete påverka dig. Stå på dig!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer