Jag är ingen storkonsument av pizza men ibland tycker jag det är gott med det som ligger på (som går att variera till en oändlighet). Själva pizzadegen är jag inte större fan av då jag helst inte äter vitt mjöl. Så här kommer ett alternativ till pizzabotten, ett glutenfritt sådant.
Jag är ingen storkonsument av pizza men ibland tycker jag det är gott med det som ligger på (som går att variera till en oändlighet). Själva pizzadegen är jag inte större fan av då jag helst inte äter vitt mjöl. Så här kommer ett alternativ till pizzabotten, ett glutenfritt sådant. Det måste testas för det låter inte speciellt gott men jag kan lova att det var de!
Till botten behöver du
1 medelstort blomkålshuvud
1 dl ost (gärna någon med mycket smak i)
1 ägg
2 msk färsk timjan
Salt & peppar
Tillbehören jag valde att ha till
Tomatsås (bottnen blev något blöt utav den här, kanske testar utan nästa gång)
Grillad kyckling med pestomarinad
Oliver
Tomater
Mozarella
Skinka
Champinjoner
Paprika
Jag gjorde två olika halvor av pizzan så jag inte blandade ihop alla ingredienser.
Gör såhär
Kör blomkålsbuketterna i en mixer så de blir ett slags mjöl. Lägg ”mjölet” i en djuptallrik för att sedan köra det i ca 8 minuter i micron. Låt blomkålen svalna något innan du lägger den i en handduk för att vrida ur allt vatten som finns. Blanda ägg, blomkålsmjölet, ost och kryddorna till en jämn och fin deg. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper och förgrädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter (bottnen ska bli gyllenbrun). Lägg sedan på de ingredienserna du önskar för att grädda ytterligare 8-10 minuter och servera med en god sallad till. Smaklig måltid